episcleritis

Tisztelt Dr. Papp Júlia!

Néhány napja szúró, nyomó érzést éreztem a jobb szememnél. Szemészeten Episcleritist állapítottak meg. A leleten a következő áll:  ''o.dex: kis sávszerű belöveltség, váladék nincsen, o.sin.: halvány, békés''. Kérdésem az volna hogy az episcleritis a szem szúrásán kívül okozhatja-e látásban a vonalak torzulását vagy esetleg ez más problémára utalhat. Továbbá a szem szúrásán kívül húzódó, nyomó fájdalmat is érzek. Utalhat-e ez más betegségre? A betegség kezdetén az orvos tanácsára váltottam kontaktlencséről szemüvegre. Esetleg a szemüveg is okozhat torzulást a látásban?

Válaszát előre is köszönöm

Dr. Bogdán Aurél válasza episcleritis témában

Tisztelt kérdező!

Mindenféle fertőző szemészeti betegség esetén - mégha nem jár váladékozással akkor is - érdemes a kontaktlencséről átváltani a szemüvegre, megszűntetve a közvetlen irritációt és a  lencse tönkre menetelét. Az episcleritis jellegzetes tünetei közé tartozik a bizonytalan "diszkomfort", nyomó, húzó, néha lüktető fájdalom is. A homályos látás, torzulás vagy az alkalmazott cseppektől, kenőcsöktől léphet fel vagy pedig a gyulladást kísérő ideghártya vizenyőtől alakulhat ki. Ha néhány napon belül nem múlik el, vagy fokozódik érdemes lenne kontrollra menni.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Kérdés: 2009. október 14., 17:19; Megválaszolva: 2009. október 14., 17:19
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Episcleritis
2019 januárjában alakult ki nálam először episcleritis a bal szememen, most újra elojott. Tavaly a tobradex szemcsepp helyrehozta, most a gyengébb...
episcleritis
Tisztelt Dr. Ur/nő A kérdésem az lenne, hogy az episcleritis mint szembetegség mennyire köthető leki problémához? 2009ben állapították meg...
Homályos látás
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 4-5 napja kezdődött, amikor a napon fehérrel festettem a kerítést. Egyből ezután jöttek ki a tüneteim, nem telt el...
Zoldhalyog
Tisztelt Doktor Úr! 6 éve lett lézeres szemütétem egy egyszer mert a doktor nő 28 as szemnyomast amit azóta csepegtetek és 14 re levitte az...
Szaruhártya hegesedés
Tisztelt Doktor Úr! Németországban élek életvitelszerűen. Egyik alkalommal erős fertőzés ütötte fel a fejét a bal szememen, melyre először az...