episcleritis

Tisztelt Dr. Ur/nő A kérdésem az lenne, hogy az episcleritis mint szembetegség mennyire köthető leki problémához? 2009ben állapították meg elsőnek nállam az episcleritist majd 2012-ben újra kiújult! a szemész azt mondta semmi köze nincs hozzá, de más állítása szerint a lelki probléma okozhat gyulladást is! bár én inkább az orvosnak hiszek! prúbálták kideriteni mitől lehet, mondták, hogy ezt még sajnos nem tudja azorvostudomány bár lehet autoimmun is. volt autoimmunos vérkép ami negativ lett, majd 2013 telén az ügyeleten mondta a doktornő, hogy szerinte attol is autoimmun állhat a háttérben! közben a szemész mondta, hogy el kéne mennem endokrinologiára, fenállt az endometriozis gyanuja, alhasi fájdalmak miatt. a fájdalmaim megmaradtak az orvosok lerendezték egy fogamzásgátlo tablettával, hogy szedjem és majd elmulik! A vérképemen a monocita szám magasabb az átlagnál, a fehérvérsejt alacsonyabb, és a koleszterinem is magasabb szokott lenni az eltértnél! köszönöm a válaszát előre is!

Dr. Juhász Levente Ákos válasza episcleritis témában

Tisztelt kérdező!

Az episcleritis a szervezet gyulladásos válasza. Valóban nagyon gyakran autoimmun folyamat lelhető fel a háttérben. Előfordul, hogy a vértesztek nem tudnak minden lehetőséget kizárni a szervezet kóros reakciói közül.

A lelki tényezők, a stressz inkább kimerítik a szervezetet, legyengítik az immunrendszert amely így fogékonyabb lehet a betegségekkel szemben. Közvetlen, egyértelmű okként lelki tényező nem valószínű, hogy szerepelne a gyulladás hátterében.

Kérdés: 2013. április 15., 10:36; Megválaszolva: 2013. április 23., 12:00
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Episcleritis
2019 januárjában alakult ki nálam először episcleritis a bal szememen, most újra elojott. Tavaly a tobradex szemcsepp helyrehozta, most a gyengébb...
episcleritis
Tisztelt Dr. Papp Júlia! Néhány napja szúró, nyomó érzést éreztem a jobb szememnél. Szemészeten Episcleritist állapítottak meg. A leleten a...
Homályos látás
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 4-5 napja kezdődött, amikor a napon fehérrel festettem a kerítést. Egyből ezután jöttek ki a tüneteim, nem telt el...
Zoldhalyog
Tisztelt Doktor Úr! 6 éve lett lézeres szemütétem egy egyszer mert a doktor nő 28 as szemnyomast amit azóta csepegtetek és 14 re levitte az...
Szaruhártya hegesedés
Tisztelt Doktor Úr! Németországban élek életvitelszerűen. Egyik alkalommal erős fertőzés ütötte fel a fejét a bal szememen, melyre először az...