Episcleritis

2019 januárjában alakult ki nálam először episcleritis a bal szememen, most újra elojott. Tavaly a tobradex szemcsepp helyrehozta, most a gyengébb változatot a Tobrexet használom. Szúro, égő érzés, érzékeny a fényre, piros és dagadt, könnyezik...nagyon kellemetlen. Igazából az aggaszt, hogy a későbbiekben merülhe-e fel súlyosabb probléma a szemmel, kell-e aggódnom? Köszönöm a választ, szép napot.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza episcleritis, szteroid, autoimmun betegség témában

Kedves Hölgyem!

Az ön által említett episcleritis-ről az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy érdemes ún. góckutatást indítani, hiszen a szemészeti probléma mögött több, mint 50%-ban valamilyen általános, autoimmun betegség áll: rheumatoid arthritis, vasculitis, polymyositis, Bechterew-kór, SLE, stb. Mindenképpen javasolnék egy fogászati, nőgyógyászati, urológiai, immunológiai/reumatológiai kivizsgálást. A terápiát tekintve szteroid csepp (Tobradex) javasolt, az Ön által használt csepp (Tobrex) antibiotikum csepp nem alkalmas a kezelésre. Készüljön fel rá, hogy sok esetben visszatér ez a betegség, ez egy jele annak, hogy a szervezetben valahol van egy gócpont. Alapvetően nem súlyos betegség, jó a gyógyulási esély.

Remélem segítettem!

Kérdés: 2020. június 03., 10:48; Megválaszolva: 2020. június 08., 09:54
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek