• Episcleritis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2019 januárjában alakult ki nálam először episcleritis a bal szememen, most újra elojott. Tavaly a tobradex szemcsepp helyrehozta, most a gyengébb változatot a Tobrexet használom. Szúro, égő érzés, érzékeny a fényre, piros és dagadt, könnyezik...nagyon kellemetlen. Igazából az aggaszt, hogy a későbbiekben merülhe-e fel súlyosabb probléma a szemmel, kell-e aggódnom? Köszönöm a választ, szép napot.

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a episcleritis, szteroid, autoimmun betegség témában

        Kedves Hölgyem! Az ön által említett episcleritis-ről az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy érdemes ún. góckutatást indítani, hiszen a szemészeti probléma mögött több, mint 50%-ban valamilyen általános, autoimmun betegség áll: rheumatoid arthritis, vasculitis, polymyositis, Bechterew-kór, SLE, stb. Mindenképpen javasolnék egy fogászati, nőgyógyászati, urológiai, immunológiai/reumatológiai kivizsgálást. A terápiát tekintve szteroid csepp (Tobradex) javasolt, az Ön által használt csepp (Tobrex) antibiotikum csepp nem alkalmas a kezelésre. Készüljön fel rá, hogy sok esetben visszatér ez a betegség, ez egy jele annak, hogy a szervezetben valahol van egy gócpont. Alapvetően nem súlyos betegség, jó a gyógyulási esély. Remélem segítettem!


        Kérdés: 2020. június 03., 10:48; Megválaszolva: 2020. június 08., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: