3-as tükör

Kedves Doktornő!

Állítólag van egy jegyzet, amiben 1972- ben leírtak egy nagyon ritka szövődményt a hármas tükörnél, de nagyon régi jegyzet volt és pont a lényeget nem lehetett elolvasni, Ön hallott erről valamit, hogy tényleg van-e ilyen?

Nem tudna nekem javasolni egy jó szemorvost, Debrecenben erre a "rejtélyes" esetre, egyszerűen már nem merek kihez menni, pedig a szemem is már elég erősen fáj, a fejfájás mellett. E-mail címem: [email protected]

Üdvözlettel.

WEBBeteg szakértő válasza szemvizsgálat témában

Kedves kérdező! Sajnos az említett jegyzetet nem ismerem. (De a 70-es évekbeli jegyzeteket mindig óvatosan kell kezelni, már azóta nagyon sok minden változott, modernizálódott, sok betegségnek felismerték az okát stb.) Sajnos a nyári szabadságolás, helyettesítések idején kicsit "örültek háza" uralkodik mindenütt, így ha lehet javasolni jobb szeptemberre halasztani a vizsgálatot, konzultációt. Több idő, nagyobb nyugalom miatt.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 22.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Kedves Doktor Úr / Doktor Nő! Az alábbi...
Kedves Doktor Úr / Doktor Nő! Az alábbi kifejezés: "szemészeti szakvizsgálatot Kayser-Fleischer gyűrű, uveitis kérdéss" mit jelent, milyen vizsgálatot takar?...
Kanyargós ér
Mit jelez a kanyargós ér! Szemvizsgálat eredménye! Tisztelettel kérem a válaszát! Nagyné    
Szemvizsgálat
T. Dr nő! Január 11.-én lesz szemvizsgálatom, ahol minkét szememen pupilla tágitó cseppet alkalmaznak. A vizsgálatot végző orvos azt mondta ne autóval mennyek...
Makula, deregenácó
Szemvizsgálat alkalmával az alábbi diagnózist kaptam: (fárad a szemem, olykor homályosabban látok) AR: 0,25-0,25 125 -0,25 118 Érz. után IOP 18/17 Hgmm...
Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?