Allergiás kötőhártya

Üdvözlöm! Másik városban rendelő allergológusom napok óta nem érem el.... Parlagfű allergiámra "Spersallerg" szemcseppet írt fel, aminek használati utasításában azt olvasom, hogy "legfeljebb 14 napig alkalmazható! " Sajnos a parlagfűallergiám időjárástól függően ennél sokkal tovább, akár októberig tart. Kérdésem hogy mi a teendő, valamely más szer alkalmazása? Előre is köszönöm szépen a segítségét, további szép napot! Ferter István

Dr. Cserháti Zoltán válasza allergiás kötőhártya gyulladás témában

Kedves Uram!

Mindenek előtt nem tudom, hogy mennyire "súlyosak" a panaszai, illetve milyen tünetei vannak, de ebben az esetben én mindenképpen tartósítószermentes műkönny használatot javasolnék. Ilyenkor az a legfontosabb, hogy az adott pollent "kimossuk" a szem felszínéről, ezért naponta akár 5-6x is alkalmazhatóak az ilyen szemcseppek. Én személy szerint nem szoktam javasolni az Ön által is említett, valamint egyéb allergiaellenes szemcseppeket, mivel egy tartósítószermentes műkönnyel ugyanilyen, ha nem jobb eredményt lehet elérni.

Remélem segítettem,

Kérdés: 2022. augusztus 18., 07:58 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 21., 21:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemgyulladás
Kedves Doktor úr/Doktornő! Egyik reggelre a bal szemem nagyon csúnyán bedagadt (szemhéjam és a szemem alatt is) . Korábban már előfordult ilyen...
Aggasztó furcsaság
Üdvözlöm lenne néhány kérdésem 1,Pár napja felfedeztem egyik szememben belóg az orrhegyem a látótérbe normális jelenség vagy valamilyen...
Szemprobléma
Jó estét kivánok! Kislányomat 2.5 évvel jégárpával műtötték.Fél év múlva tavaly márciusban hetente vittem orvosokhoz akik allergiat...
Kötőhártya-gyulladás
Tisztelt doktor úr! Körülbelül egy hete bevörösödött a bal szemem, a fehér része teljes egészében vörös, illetve a szemhéjam belseje is....
Üvegtest leválás
Tisztelt Doktor úr! Szemészeti vizsgálaton vettem részt 2022 nov.10-én, fekete úszó pontok látása miatt, mely mindkét szememet érinti....