Szemgyulladás

Kedves Doktor úr/Doktornő! Egyik reggelre a bal szemem nagyon csúnyán bedagadt (szemhéjam és a szemem alatt is) . Korábban már előfordult ilyen, akkor elmentem szemészhez, aki allergiára tippelt, de azért adott Tobrex szemcseppet. Kb. 4-5 nap alatt múlt el teljesen. Fáj is a szemem, ha oldalra nézek. Reggelre mindig rosszabb, nap végére kicsit lejjeb megy. Könnyezés minimális, váladékozás nincs. Köszönöm előre is a tanácsát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza allergiás kötőhártya gyulladás, szemcsepp témában

Kedves Hölgyem!

A leírás alapján lehet allergiás eredetű kötőhártyagyulladása is, azonban az inkább szezonális jellegel fordul elő és nem szükséges antibiotikumot használni, hiszen enyhébb esetekben elégséges az ellergént valamilyen tartósítószermentes műkönnyel kimosni. Amennyiben több alkalommal fordul elő érdemes allergiavizsgálatot is elvégezni, hiszen az nagyban segíti a diagnózist és könnyebb az adott allergént elkerülni. Természetesen, a leírás alapján nagyon nehéz megmondani, hogy ez áll-e a panaszok hátterében.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2020. július 25., 16:30; Megválaszolva: 2020. július 27., 21:50
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák