• Aggasztó furcsaság

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm lenne néhány kérdésem 1,Pár napja felfedeztem egyik szememben belóg az orrhegyem a látótérbe normális jelenség vagy valamilyen problémát jelent esetleg túlzott rákoncentráció az oka?2,Allergiás kötőhártya gyulladást állapítottak meg jelenleg átlátszó váladékozik a szemem piros kb 3 hetéig használtam opatanolt vissza eshetett a szemem használhatom tovább a szemcseppet(uj üveget)?vagy jelentkezzek vizsgálatra a szemészeten?(DIAGN: Határhártya leválás,allergiás kötőhártya,gyulladás,szemüvegem nincs ,szemszárazságban is szenvedek kb 1 hónapja állapították meg)

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a allergiás kötőhártya gyulladás, határhártya leválás témában

        Kedves Hölgyem! Az említett panasz (belóg az orrhegyem a látótérbe) mögött nem gondolnék semmilyen problémát, ez valószínűleg az egyénre jellemző arcberendezés magyarázza. Az allergiás kötőhártya gyulladásra jó terápia az említett szemcsepp. Tudni kell viszont, hogy lehet huzamosabb ideig kell használni, mire elmúlnak a panaszok, valamint az allergént kell kimosni a szemből, esetleg a környezetből eltávolítani. Ha már nem javasolják az Opatanolt, akkor is érdemes műkönnyet használni, amivel nedvesen tarthatjuk a szemfelszínt, így könnyebben kimosódik az allergén. A határhártya leválásról annyit kell tudni, hogy a szemgolyó belsejét kitöltő kocsonyás anyag tapad az ideghártyán (retinán) és annak a részleges vagy teljes leválása a határhártya leválás. Ártalmatlan, azonban ritkán húzhatja a retina felszínét, fényvillanásokat okozhat, érdemes ezekben az esetekben pupillatágításos vagy UH vizsgálatot elvégezni. Üdvözlettel,

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 07., 20:35; Megválaszolva: 2019. július 12., 00:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: