szürkehályog utáni panasz

10 éve műtötték szürkehályoggal a szemeimet.Most a balszememen észrevettem , hogy olyan mintha ezernyi mákszemet látnék és úszkáló pókhálószerű zavar a látásban..elvileg nincs elcsúszva a lencse..köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza úszkáló homály, üvegtest, szürkehályog, hátsó tokmegvastagodás témában

Kedves Uram!

Szürkehályog műtétet követően előfordul, hogy másodlagos szürkehályog alakul ki, ami azt jelenti, hogy a hátsó tok megvastagszik. A műlencsét egy tokba ültették be, aminek a hátsó tokján homályok alakulhatnak ki az idő előrehaladtával. Ezeket azonban nagyon gyorsan és jól lehet kezelni egy lézeres beavatkozás alkalmával. Lehetséges azonban, hogy az üvegtestben (a szemgolyót kitöltő kocsonyás anyag) ún. úszkáló, üvegtesti homályok alakultak ki, melyek főleg világosban zavarhatják a látást. Ehhez kapcsolódó tünet lehet még, amikor a hátsó üvegtesti határhártya részben vagy teljesen leválik. Ilyenkor pókhálószerű homály is kialakulhat, és valóban zavarhatja a látást. Ezeket szemészeti UH és szemfenékvizsgálat során ki lehet deríteni. Azt javasolnám, hogy keresse fel mihamarabb az Önt operáló orvost és mondja el neki panaszait.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2020. szeptember 18., 07:35; Megválaszolva: 2020. szeptember 22., 21:07
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látás zavar
Tisztelt Doktor Úr, Az esetre csak erősebb fényben leszek figyelmes, gyengébb fényviszonyok mellett fel sem tűnik. Számomra halványan / gyengén...
Mit jelent ha egy folt van a szememben?
Hónapokkal ezelőtt alakult ki egy szürke volt szerű a szememben, olyan 6 és 7 óra között, van hogy zavar, de van hogy nem és nem tudom mit csináljak...
Apró foltok a látótérben
szürkehályog mütét
Tisztelt Doktor Úr! 40 évvel ezelőtt a szaruhártyám felső pereme mész által megsérült. Ez a sérülés meggyógyult és a látásomban ezidáig nem...
Villódzás
Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben vizsgálták a szememet. Két napja azonban a következőt tapasztalom: a jobb szemem jobboldali látóterében a fej vagy...