• Foltokat látok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Mostanában nagyon sok foltot kezdtem el észlelni!Például ha egy világos felületre nézek lehet az fal tábla vagy az égbolt akkor sokszor ilyen fehér és fekete gömböket látok amik szem mozgatásra eltűnnek illetve elmozdulnak! Néha formákat ábrázol!Ha véletlenül belenézek a napba vagy egy erős lámpába akkor a lámpa foltját töbszörössen illetve sokáig látom, ezt is főleg világos felületen. Elalváskor a sötétben sokszor olyan kis pontokat látok mikor nincs adás a tévében csak kisebb illetve a szemhéjamban olyan érzés van mintha feszélülne és sokszor szinte magától kinyitódik!. Illetve azt vettem észre de ez lehet hogy normális hogy az utca lámpáknál a fénykörül egy gömböt látok amiben egy nagyon halvány főleg a szélénél egy kis színkör van. Autó fényénél illetve beltéri lánpánál, telefonnál ezt nem látom! Voltam szemorvosnál szemfenék vizsgálatot illetve homályos látás vizsgálatot csinált mind 2 tökéletes volt!Vérvételen is minden rendben volt! Ugy hogy nem tudom mi okozhatja jelenleg egyébként migrén aurám van tehát szokott lenni látászavarom is nem tudom hogy ez befojásolhatja-e. Szemem közepessen eres 1 db nagyobb ér van rajta egybéként semmi elváltozás!Illetve kicsit fényérzékenyebb a szemem!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a úszkáló homály, látászavar, migrén témában

        Kedves Uram! Az elsőként említett panaszok arra utalnak, hogy az üvegtestben (a szemgolyót kitöltő anyag) ún. úszkáló homályok vannak, amiket leginkább UH vizsgálat során látható pontosabban, de vannak olyan estek is, amikor a szemfenék vizsgálat során (ha az pupillatágításban történt) is. Azonban 15 évesen ezek nem olyan gyakoriak, mint az idősebb embereknél. A további panaszokat okozhatja a migrénes aura, ill. nem tudom, hogy szemüveget hord-e vagy nem, de a korrigálatlan látás során is előfordulhatnak hasonló panaszok. Azt gondolom, hogy amennyiben neurológus kolléga kontrollálja a fejfájását, akkor ő majd javasolni fogja a megfelelő időközönkénti szemészeti vizsgálatot. Remélem segítettem!


        Kérdés: 2019. november 18., 16:30; Megválaszolva: 2019. november 19., 16:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok!.40 éves nő vagyok. Pár éve makula degenerációt diagnosztizáltak mindkét szememen. Vitelliform laeziónak tartják. Munkahelyemen új munkakört, irodai munkát kaptam, délutánra a szemem nagyon kifárad szúródik. Ronthat-e a...
        Kedves Doktorúr! Tegnap éjszaka amikor leoltottam a lámpát lefekvés után, észrevettem, hogy félhomályban (valamennyi fény még szűrődött be kintről) a bal szemem elött mintha valamilyen szürke fátyol lenne és homályosan látok. Amikor...