• Làtótèr kiesès

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Kb egy hónapja úgy èrzèkelem mintha beszûkûlt volna a làtóterem. Voltam szemèszeten ahol csinàltak oct vizsgàlatot, szemfenèk vizsgàlatot pupillatàgítàsban illetve computeres làtótèr vizsgàlatot, ahol nem talàltak semmit illetve azt mondtàk hogy nincs làtótèr kiesèsem. Azóta voltam egy magàn szemèszeten is ahol ugyanezt a vàlaszt kaptam. Lehetsèges olyan hogy a mûszer nem vette èszre ès tènyleg lehet làtótèr kiesèsem? Illetve csatolnàm a kapott leletet. Màsik szemen(ball) Ms: 31 Md: -1.5 Lv 1,2 Ezeken mit jelentenek a md es ms? Meg ezek az eredmènyek jónak szàmítanak? Vàlaszàt elōre is köszönöm.

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a látótér vizsgálat, látótér kiesés témában

        Kedves Hölgyem! Az Ön által említettek alapján két különböző helyen állapították meg, hogy nincs "szemmel látható" elváltozás. Alapvetően ha mindkét helyen lévő eredmények hasonlóak/megegyeznek, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy a vizsgálat során nem vették észre a látótérkiesést. Sajánlatos módon nem kaptam meg a csatolt képet. Az Ön által említett MD és MS a látótér vizsgálat eredményének részei, olyan globális indexek (látótérindexek), amelyek segítik a korai diagnózis (pl. zöldhályog) felállítását. Általában az adott korcsoport által érzékenységétől való átlagos eltérést jelzik. Az eredményei rendben vannak. (A látótér vizsgálatot egyebekben javasolt megismételni bizonyos időközönként, mert egy vizsgálatból nehéz pontos következtetést levonni.) Amennyiben továbbra is vannak ilyen panaszai érdemes neurológiai kivizsgálást is elvégezni. Remélem segítettem! Üdvözlettel,


        Kérdés: 2020. június 03., 14:19; Megválaszolva: 2020. június 08., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos