Mitől lehet látótér kiesésem ilyen fiatalon

Üdvözlöm Már legalább 2-szer írtam a szememmel kapcsolatban általában olyan tünetek miatt mint pl. Foltokat,fényvillanásokat látok! Most azonban egy teljesen új és ijesztő tünetem van.. Már kb 5 napja van látótér kiesésem de érdekes módon mind 2 szememen és ugyan abban a pontban. Csak akkor veszem észre hogy ez a kisebb terület kivan esve hogyha csak az egyik szemem van nyitva és ezzel a szememmel nézek előre. Azt szeretném kérdezni hogy ezt mi okozhatja ilyen fiatal 16éves korban.. Sajnos pánikrohamos vagyok ami miatt 1 hónapban már 3. 190-es a vérnyomásom. Illetve sokszor van migrénes rohamom ami miatt ugyan ilyen látás kiesésem van de az csak rövid ideig tart. Még kis koromban figyeltek meg nálam távol látást de a szemüveget hamar elhagytam.Jelenleg minél hamarabb próbálunk orvoshoz jutni Azt szeretném kérdezni hogy lehet e kezelni illetve a kiesett területen kezeléssel vissza hozható e a látás? Remélem minél hamarabb válaszol és előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza a látótér vizsgálat, látótér kiesés, pánikroham témában

Kedves Uram! Azt gondolom, hogy ezekkel a panaszokkal nem érdemes "kivárni" a sort, a területileg illetékes legközelebbi szemészeti szakrendelést érdemes minél hamarabb felkeresni, hiszen a látótérkiesésnek számos olyan oka is lehet, amelyet sürgősen kezelni kell. Látótérvizsgálat, CFF és szemfenékvizsgálat mindenképpen javasolt! Sajnálatos módon egy ilyen komplex esetben nem tudom megmondani, hogy mi okozza ezt a panaszt, de az fontos információ, hogy a migrénes rohamokat is kíséri ilyen panasz. Mindenképpen felkeresném azt a neurológus kollégát is, aki a pánikroham kapcsán kontrollálja, hiszen a látótérkiesésnek lehetnek neurológiai vonatkozásai is, képalkotó vizsgálat elvégzése is szóba jön. Kérem, hogy ezzel a magas vérnyomással is foglalkozzon, mert ilyen korban ez mindenképpen kórosnak tekinthető! Remélem segítettem! Üdvözlettel,

Kérdés: 2020. augusztus 03., 20:17; Megválaszolva: 2020. augusztus 03., 21:37
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?