• Látás élesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv: Dr.úr A Panaszom a következő lenne. Mennyezet profilozása közbe beton szemcse csapóbot a szemembe. Bal szemem érintet. Visus:0.4+1.5Dsph=0.7 1.0 Szemmozgások szabadok. Bo. Corneában 2 óra irányába corpus maradék. Fundus: Éles határú pupillák, kp. telt erek. NCT: 20-20 Hgmm elvileg másnapra valamelyest rendbe kellet volna jönni-e. De másnapra homályos látás alakult ki. Amit azzal magyaráztak hogy megdörzölhettem a szemem. És így Cornea centrumában kb: 5 mm átmérőjű mély hámhiány melynek nas része már hámosodik, a temp. szélétől kifelé. az it helye még láthatóan festődik. Ez mind 1 hete volt azóta mérvadó javulás volt a bal:0,4 szememel szépen láttam majd másnap úgy ébredtem hogy a homályos látás ugyan nem volt de a szem élessége kb: 1.5 re ugrot. Mind ez a javasolt terápiát követve délutánra újra rendeződött. Mi lehet ennek az oka ? És mennyi idő kellhet hogy helyre áll rendesen. Szemüveg csináltatás előtt állnék de nem tudom mennyit várjak rá mi lesz a mérvadó majd.

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a idegentest, szemsérülés, hámhiány témában

        Kedves Uram! Nagyon nehéz előre megmondani, hogy a szemet ért sérülés (ráadásul beton idegentest) gyógyulása mennyi ideig fog eltartani. A kapott antibiotikum terápiát mindenképpen folytatni kell. Ilyen esetekben általában eltávolítják az idegentestet (ha van) és a helyén hámhiány alakul ki, melynek gyógyulása általában néhány nap, esetleg egy hét alakul lezajlik. Sajnos, az is előfordulhat, hogy ennél több időt vesz igénybe. A látás mindezektől függően hullámozhat. A homályos látást a kapott szemkenőcs is magyarázhatja. Az 5mm-es hámhiány egyebekben nem kicsi, de leírták már a hámosodását, ami jó jel. A szemüveget csak azután javasolnám, hogy ha "meggyógyult" a szem. Üdvözlettel,


        Kérdés: 2020. február 14., 16:58; Megválaszolva: 2020. február 17., 07:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos