• Látás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő Olyan problémám van, hogy a bal szemembe belement egy vasforgács, körülbelül másfél hónapja. Elmentem szemészetre, ahol az idegen testet el is távolították mágnessel. Mivel szerencsétlenségemre pont a szemem közepébe ment ezért a látásom lassan, de kezdett javulni. 3 hete voltam kontrolon, mivel távolra, számítógép előtt a látásom még homályos. Azt mondták hogy további kezelésre/kenőcs, szemcsepp/nincs szükség, már hámosodik rendben lesz. Csak lassú a gyógyulás mivel a szem folyamatosan nedves. Nem tudom ez valóban így van, vagy esetleg próbáljak egyéb kenőcsöt, szemcseppet. Tanácsát előre is köszönöm László

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a idegentest, szaruhártya, látás témában

        Kedves Uram! A szaruhártyába beékelődött idegentest eltávolítását követően általában antibiotikumos szemcseppet/kenőcsöt, ill. hámosító kenőcsöt alkalmaznak, azért, hogy az esetleges fertőzéseket megelőzzük, valamint gyorsítsuk a hámosodás folyamatát. Véleményem szerint ha pont középre pattant ez az idegentest, akkor ez okozhat olyan panaszokat, mint amilyeneket leírt. Nem egyszerű ilyenkor a helyzet, de azt gondolom, hogy ha a hámosodás teljes, akkor is visszamaradhat valamilyen "homályos" látás, de ez nagymértékben függ a sérüléstől, ill. az eltávolítás sikerességtől. Üdvözlettel,

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 27., 12:40; Megválaszolva: 2018. december 04., 22:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: