• Tompa látás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tompa látó vagyok a bal szememre a jobb szememmel tökéletesen látok. Multheten elkezdtem a KRESZt a kérdés, hogy így is lehet jogsim?

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a tompalátás, látásélesség, jogosítvány témában

        Kedves Hölgyem! Sajnos nem írta, hogy mennyi a látóélessége, ezért nagyon nehéz véleményt formálni, de a 13/1992. (VI. 26.) NM rendeletben bővebben utánaolvashat a témának: Az A1, A2, A, B1, B és B+E kategóriákra a következők vonatkoznak: Alkalmasság feltételei: a) legalább 0, 5-es binokuláris látásélesség (korrekciós lencsével segített) b) látótere vízszintes irányban legalább 120°-os, amely balra és jobbra legalább 50°-ot, felfelé és lefelé legalább 20°-ot bővül, és c) látótere középpontjától számított 20°-os sugarú tartományon belül a látása nem terhelt. Ha az egyik szemre teljes funkcionális látásvesztést szenvedett vagy csak az egyik szemét használó a) legalább 0, 5-ös látásélesség (korrekciós lencsével segítetett) b) szemész szakorvos igazolja, hogy ba) az egyik szemmel látás már elég hosszú ideje fennáll ahhoz, hogy lehetővé vált az alkalmazkodás, illetve bb) a szem látómezeje normális. Remélem segítettem! Üdvözlettel,

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 08., 16:05; Megválaszolva: 2018. október 16., 23:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: