tompalátás?

Tisztelt Doktornő! Lézerkezelést követően nem maradt dioptria a szemeimen, viszont mindkettővel csak nagyjából 80%-osan látok, a maradék 20% állítólag nem korrigálható. Korábban szemüveggel sem láttam 100%-osan. A szemorvos megfogalmazása szerint "a szem csak ennyire tanult meg látni". A kérdésem az lenne, hogy ez tompalátásnak számít? (A tompalátás leírásakor mindig azt találom, hogy az egyik szem gyengébben lát, mint a másik, nem pedig azt, hogy mindkét szem gyengébben lát, mint amennyire láthatna.) Van bármilyen módszer, amivel valaha 100%-ossá tehető a látásom? Köszönettel, L. Édua

Dr. Hangyál Éva válasza tompalátás témában

Kedves Édua!

Amennyiben valódi tompalátása lenne, akkor nem végezték volna el a laser-kezelést, mivel az ellenjavallatnak számít. Egyébként létezik kétszemes tompalátás is. Lehet, hogy Önnek a látóhártya erre a "80%"-os látásra képes.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. december 15., 11:00 ;Megválaszolva: 2014. december 18., 17:56
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Tompa látás
Tompa látással kapcsolatos...
Tisztel Doktornő! Egy 23 éves hölgy vagyok, gyermekkoromban kancsalsággal kezeltek, tompa látó vagyok. Érdeklődnék, hogy esetlegesen milyen...
Szemüveg és kancsalság
Kedves Doktor nő. Van egy 6 éves fiam, akinél tavaly októberben tompalátást és pozitiv dioptriát (bal szem 7, jobb 4) állapitottak meg. Hordunk...
Tompalátással, kontaktlencse...
Tisztelt doktor Úr/Nő! 16 éves vagyok, a bal szememre tompalátó. Hála Istennek nem vagyok kancsal, a bal szememen látható minimális eltérés de...
Szemüvegtől kancsal vagyok
Bár 7 éves korom óta viselek szemüveget, csak 12 évesen mondta ki rólam egy szakorvos, hogy tompalátó vagyok. A kisgyerekkori fotóimon nem...