Mit tehetek hogy megszűnjönek a képek beúszása, hallucináció

Tisztelt Prof. Cserháti Zoltán, egy olyan kérdéssel keresem, ami a szemészet és a neurológia határmezsgyéje talán, de ezt csak az én laikus okoskodásom mondatja velem. 60 éves férfi vagyok. Cukorbeteg, magas vérnyomással, amire gyógyszert szedek reggelente. Reggel beveszem a cukorbetegségre, vérnyomásra, és szívpanaszokra a gyógyszert együtt, és reggelizem pár falatot. Nem mindig sikerül. Éjszaka napi 3 frontin (xanax) . Szóval jóllakhatnék a gyógyszerekkel. Vastag a szemüvegem (4 dipotria) . A multifokális szemüvegem vékony sötétítő régete foltokban lepattogott, azóta jobban zavar a napfény. A múlt hetem nagyon kimerítő volt, sokat dolgoztam, iskolákba mentem tanítani, utazgattam. Megviselt eléggé a nagy hőmérsékletingadozás az időjárásban. Egy hónapja nem feküdtem ki egy megfázást, esténként sokszor arra ébredek, hogy csurom vizesen leizzadok. Fázós vagyok, a szobámban nagyon meleg van. Pénteken, miután reggel elmentem dolgozni korán, nem ettem és hazajöttem, a szobában hirtelen foltosan láttam csak. Gyorsan bevettem plussz még egy vérnyomáscsökkentőt, mert nem tudtam mitől van. (nem szédültem...) Nem tudom, hogy a vérnyomásom ment fel, vagy a cukrom esett le,...Fájt a szemem mögött a szemüreg, azt hittem színuszgyulladásom van. Ez azóta elmúlt. A történethez hozzátartozik, hogy szerdán (péntek előtt két nappal) délután házi bort ittam és 5 db 2 cl pálinkát. Harmadnap jött a láttászavar, és azóta mintha hallucinációim lennének, mert lenyúlik a kép, és már nem a valóságot észlelem, hanem mintha a képet tovább észlelné a szemem, mint ahogyan az ott van. Beúsznak nem valós képek oldalról. Péntektől vasárnapig nagyon sokat aludtam, délutánonként is.Körülbelül 4-5 ször elszenderedtem, pinentem, próbáltam kialudni, mert nagyon kimerültem azon a héten. Ez volna a kérdésem, hogy a leírt tünetek alapján lehet-e valamilyen irányban sejteni, hogy mi lehet a baj... hogy ezt hogyan gyógyíthattatnám, mert azóta nem mertem autóba ülni, és nem szereteném a munkámat sem elveszíteni: - (És persze drága kincs a szemem is. Azt gyanítom, hogy valami probléma lehet a szem- idegileg észlelt képekkel, és amit az agyam kivetít. Mert az normális, hogy gondolatban látok egy képet, de hogy az fizikailag észlelhető legyen, ez elég irreális. Nem tudom pontosan milyen szakértőhöz forduljak. Mit csináljak... Nem lakom a fővárosban, nehezen mozgok. Olyan orvost keresek, aki a leleteim alapján skypon tudna nekem segíteni, természetesen a konzultációs díjat fizetném. Ma voltam optikusnál, szemüveget csináltatni, fél diopriát romlott a látásom két évvel ezelőtthöz képest.Szombaton kész lesz az új szemüvegem. Abban volt a reményem, hogy valami opotikai csalódás a rossz szemüveg miatt,....De az optikus szerint jó a szemem a koromhoz képest. Tudna nekem ajánlani a szakértelme alapján valamilyen irányt, amin elindulhatnék? Tisztelettel és köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza retina, látóidegfő, látótér, látászavar témában

Kedves Uram,

Panaszait olvasva több dologra gondolok. A magas vérnyomás és cukorbetegség rizikófaktora különböző retina betegségeknek, úgy, mint a diabeteses retinopathia, retina leválás, szemfenéki vénák/artériák elzáródása. A magas vérnyomáskiugrás súlyosbíthatja mindezeket. Sajnos, nem zárható ki az sem, hogy volt egy glaucomás rohama sem (szem mögötti fájdalom) , valamint, hogy a látóidegfőnek van-e valamilyen eltérése.

Nem tudom, hogy mikor volt utoljára szemészeten, de panaszai miatt, valamint a látászavar, látótérkiesések miatt feltétlenül szemész szakorvosi vizsgálatot (UH, látótérvizsgálat, szemfenék) javasolok. Sajnos, Skype-on keresztül nem hiszem, hogy megoldást találhatunk, mindenképpen javasolnék egy személyes vizsgálatot a tünetek komplex voltára való tekintettel.

Végezetül nem vagyok professzor.

Tisztelettel,

Kérdés: 2016. június 01., 23:18; Megválaszolva: 2016. június 02., 23:06
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemfenék ödémája
Tisztelt Doktorúr! Hétvége óta tapasztalom a következő jelenséget a bal szememben, ami egy vízszerű hullámzó látást eredményez a látómezőm...
Foltok pislogáskor
Üdvözlöm! Korábban írtam már olyan tünetekkel hogy sokszor látok foltokat illetve hogy sokszor van nyomó érzés a szembe és hogy fáj is és a...
Foltokat látok!
Üdvözlöm! Mostanában nagyon sok foltot kezdtem el észlelni! Például ha egy világos felületre nézek lehet az fal tábla vagy az égbolt akkor...
Üvegtesi levállás, mire...
Üdv! Szűrkehályoggal műtöttek 14éves koromban. Kb. fél éve kezdődött hogy a jobb szememen úszó homályok megejelentek, ami már annyira nem zavar...
Utazás retinamütét után
T.Doktor Nö/Úr! Szabad-e retinaleválás és azt követö szemmütét után 2 évvel repülögéppel utazni? Köszönöm a válaszukat! László és...