• trabeculectomia mütét után kell nyomkodni a szemet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nyílt zugú zöldhályog miatt melyet, 2009 december-ben vették észre. 1.Kiranol 2.Conbigan 3.Lanotan konbinácio szemcsappet alkalmaztak nálam. 2015-ben már alig volt 20 alatt a szemnyomásom. 2015 november 4-én megműtöttek. Trabeculectomia mütétet hajtottak végre a bal szememen. Három hét múlva a kontrol vizsgálaton kiderült, hogy elzárodott, ezért 2015 12 hó 09-én varrat vágást hajtottak végre. 3 hét múlva szintén elzárult 2016 január 05-én megint megnyitották és kis sejt nővekedés gátló gyógyszerrel beitatott párnácskákat tettek be. Majd 1 hét mulva kontrolon kiderült megint elzárult. Most 2016 02 03-ára írtak ki feltáró (alap altatásos) mütétre addig Huma-Zolamide vizhajtót kell szednem.És kezdődik előről minden. Mütét után 10 alatt volt a nyomás.Elzárodáskor 34-37. Kérdésem. A műtét után másnaptól napi 3-szor nyomkodni kell a szemem (életem végéig az orvosom szerint) a csarnok viz eltávolitásával a szem nyomás és a vissza eresedés elkerülése miatt.Ezzel lehet hogy kimosom a gyógyszert amivel mütétkor bekezelték a heget az éreltávolitás helyét a sejtek vissza regenerálodása miatt? A műtétek után semmilyen komplikáció, ill. fertőzés nem volt. Szeretném tudni, hogy a következő műtét, mely ugyan az lesz mint az előzőek sikeres lehet e, ha már háromszor bezáródott. Van e más műtéti eljárás? A kezelő orvost kérdeztem, de nem kaptam választ. Mit csinálok rosszul mit tegyek a sikeres gyógyulás érdekében. Nem olvastam sehol a csarnok viz nyomkodásáról sem a sikertelen műtétekről. Előre is köszönöm a segitségét

        Dr. Hangyál Éva válasza a glaucoma témában

        Tisztelt Kérdező! Többféle glaucoma ellenes műtét létezik. Mindenképpen a kezelő orvosával kellene konzultálni és elfogadni a tanácsait. A szem nyomásával valóban lehet csökkenteni a szemnyomást, de ezt nagyon finoman kell végezni. Feltételezem, hogy a technikáját megmutatták. A látásromlás elkerülése érdekében azonban a szemnyomást valamilyen módon normál szinten kell tartani. Szemcseppekkel, mütéttel stb. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva


        Kérdés: 2016. január 22., 21:04; Megválaszolva: 2016. január 28., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: