Lézeres iridotomiával kapcsolatban

Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz! Teljesen tanácstalan vagyok és kétségbe vagyok esve. Két hete voltam szemészeti kivizsgáláson glaukóma gyanújával. Sajnos beigazolódott, hogy az van és túl is estem mindkét szememen lézeres iridotómián, mivel zárt zugú glaukómát állapítottak meg. A lézeres beavatkozást követően bizonyos fények esetében (pl tv, monitor, laptop, vagy erős lámpafény) pislogás következtében a felső szemhéjamnál lebegő áttetsző fényfolt jelenik meg, ami pislogások hatására el is tud tűnni. Előfordul, hogy nem jön elő, vannak napok, amikor erősebben jön elő. Ha pl könnyes a szemem, akkor jobban előjön. A szemem is elég piros és van, hogy véreres. Többször fáj is, illetve a jobb felső szemhéjamon egy kiálló (árpaszerű) valami van. Visszamentem múlt héten a kezelést végző orvoshoz, de ő azt mondta, hogy ezeket az lebegő foltokat csak beképzelem és biztos, hogy nincs ott, azt látja, hogy a szemem piros, de ez nem új dolog, ő ezzel nem akar és nem is tud mit kezdeni! Ezek lehetnek még a kezelés utóhatásai? Kihez forduljak? Köszönettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza glaucoma témában

Tisztelt Andrea!

A laser-es iridotomia után jelentkezhet enyhe izgalom a szemben, mivel a pigment szóródhat a csarnokvízben. Ez okozhat enyhe pirosságot. illetve úszkáló homályokat. Nem tudom jelenleg kap-e gyulladáscsökkentő kezelést, de még egy-két hét gyógyulási időt türelmesen várnék. Amennyiben nem változik a panasz ismételt vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. december 08., 19:33; Megválaszolva: 2014. december 08., 21:19
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
A zöldhályog szemcseppre adott...
T. Doktor Ur/Nő! Keresek egy olyan orvost, aki immunológus és szemész, illetve aki ismeri a zöldhályog szemcseppre adott lehetséges auto immun...
trabeculectomia mütét után kell...
Tisztelt Doktornő! Nyílt zugú zöldhályog miatt melyet, 2009 december-ben vették észre. 1.Kiranol 2.Conbigan 3.Lanotan konbinácio szemcsappet...
Zöldhályog és feltáró műtétek
Tisztelt Doktornő! Férjemnek nyílt-zugú zöldhályogja van. Mivel a szemcseppek nem csökkentették a szemnyomást ezért trabeculectomiát végeztek. A...
Zöldhályog műtét kérdések
Tisztelt Dr. Nő! Azzal a kérdésel fordulok Önhöz, hogy Őn csinál-e zöldhályog mütétet, vagy tud e valakit javasolni? Azt is szeretném...
gyogyszer használata
Tisztelt cím.2013.04.06-án szörkehályog mütétem volt. zöldhályog prblémám is.van új szemcseppet kaptam 2015.4.14-én.a szemcsepp neve:...