Zöldhályog és feltáró műtétek

Tisztelt Doktornő! Férjemnek nyílt-zugú zöldhályogja van. Mivel a szemcseppek nem csökkentették a szemnyomást ezért trabeculectomiát végeztek. A műtét után kb 1 hónappal kezdett növekedni ismét a nyomás ezért újból megnyitották, ami 1 hét után ismét kezdett elzáródni, így újból megnyitották. Ez a beavatkozás sem volt sikeres, így egy újabb "feltáró műtétet " akarnak végrehajtani. Szeretném megkérdezni, hogy ezen kívűl van e más lehetőség, kezelés ill.az okát? Esetleg magán klinikán lehetséges e más beavatkozás külföldi gyógyszer bármi egyéb ami megmentheti a szemét. Köszönöm a segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza glaucoma témában

Tisztelt Kérdező!

A zöldhályog ellenes műtéteknek több féle fajtája létezik, nem csak a trabeculectomia. Nem tudom a korábbi műtét hatástalanságának az okát, mivel erről nem írt, de előfordul hogy gyulladás miatt záródik el a készített nyílás. Érdemes lenne érdeklődni glaucoma specialista szemész után.

Üdvözlettel: dr.Hangyál Éva

Kérdés: 2016. január 15., 06:39; Megválaszolva: 2016. január 15., 11:17
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok