Száraz szem

Gyors könnypárolgást állapítottak meg nálam, sokféle mükönnyet kipróbáltam és használok folyamatosan, de nem sok eredménnyel, ugyanis mindkét szememen már két oldalrol gyűrődik a kötőhártyám és borzasztó fájdalmas minden pislogás.Olvastam saját vérből készített szérumról és az orvos is megerősített benne, hogy a legeredményesebben lehet vele gyógyítani, de hiába fordulok bármelyik szemészeti klinikára, sehol nem alkalmazzák.Kérdésem lenne, hogy miért és, hogy mit lehet ilyen fajdalmas szemszárazság esetén tenni, mert már elviselhetetlen naponta ez a fájdalom. Köszönöm a választ.

Dr. Hangyál Éva válasza száraz szem témában

Tisztelt Kérdező!

A saját vér injectiot immunológiai betegségekben használták korábban. Környezeti hatás miatti szemszárazságra műkönnyet kell rendszeresen sokszor használni. Az Ön panaszaira és a leírt vizsgálati eredményre lipidtartalmú műkönny való. Ezenkívül éjszakára hámosító gélt is lehet a szembe tenni. hogy az említett fájdalmakat enyhítse.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. június 09., 15:01; Megválaszolva: 2015. június 26., 13:28
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szem szárazság
Üdv! Nekem Conj.Sicca.ou. diagnosztizáltak pár hónapja! Szemcsepp és Vidisic szemgél írt a Dr akkor! Kérdésem mikor hagyhatom el szemcseppet 4...
Szem szárazság, szemfájás
Fényérzékeny szem kellemetlenül...
Tisztelt Doktor Úr! A szemem egész nap annyira fényérzékeny, hogy kellemetlen nyitva tartani, még a szobai világítás is zavarja. Ujabban már az...
Mi a tünet éa kezelése
Szép napot kívánok! Évek óta nem igazi a szemem (nem egészséges) voltak jobb és rosszabb időszakok is. Általában nap végére 22: 00 óra felé...
Mi okozhatja ezt a tünetet?
Kedves Doktor Úr! Bár sjögren szindrómám van, kisebb szemszárazságon kívül elvagyok vele egyelőre és gyógyszert sem kell szednem. Napközben nem...