Szem herpesz nemi fertőzés

Tisztelt Doktornő! A szememmel van egy kis probléma, a jobb szemzug kissé bepirosodott, illetve, szárazság, kellemetlen érzés kísérte, és a szemem enyhén valadékos volt, éjszaka minimálisan könnyezett. Ettől még nem is ijedtem volna meg, de herpesz genitálistól szenvedtem pár napja, mikor ez történt, és ezt a bizonyos szemzugot is érintettem a kezemmel. Ez idő alatt már aciklovir tartalmú tablettát szedtem, napi 5 alkalommal. (Fix párom van, aki egészséges, illetve p1-es a vizsgálati eredmény. Ezért értetlenül álltunk a történtek előtt, mikor arra jutottunk, hogy a száján lévő herpesz fertőzhetett meg ott lent is engem.) Az eddig leírtakat elmondtam egy másik orvosnak is, aki azt mondta, hogy ez nem lehetséges, mivel a HSV 1 okozza a száj és szem herpeszes megbetegedését, a HSV 2 pedig a nemi szervek megbetegedését. (Az interneten olvasni mindenfélét, ezért vagyok megijedve.) Kaptam rá szemcseppet, ami baktériumra hatásos (ciloxan szemcsepp) viszont kb. egy nap alatt elmúlt a szemzug pirosság és a kellemetlen érzés.Néha egy kicsit furcsának érzem a másik szememet is, de pirosság sehol és semmiféle jel nem utal betegségre. (Lehet csak az ijedtség generálja az érzetet bennem, hogy valami esetleg nem stimmelhet.) Önnek mi a véleménye a történtekről, van miért aggódnom, talán ezek a tünetek amiket felsoroltam lehetnek a herpeszes megbetegedés előjelei? Mennyi esély van, hogy a szemem herpeszes lett, legyen? (A következő áll a vizsgálati papíron: Jobb o. Conj hyperaemias, szemrésben kevés váladék, cornea tiszta, csarnok kp. mély, tiszta, pupilla kerek centralis fényreakciók rendben. Bal o. békés bulbus, tiszta töröközegek. Mko. cornea érz. megtartott. Vél: conj. ac LD.) Előre is köszönöm szépen

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza herpesz témában

Tisztelt Kérdező!

Mind a leírt tünetek, mind a lelet bakteriális kötőhártya-gyulladásra utalnak. Ezt mutatja, hogy az említett antibiotikus szemcsepp megszüntette panaszait. A herpesz szemészeti megjelenése komoly fájdalommal, fényérzékenységgel kezdődik, így jelenleg ez kizárható.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. december 27., 14:02; Megválaszolva: 2015. január 03., 16:29
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon