Árnyék folt

Tisztelt Hölgyem / Uram! Olyan kérdésem volna, hogy kb. 2 - 3 hete a szemem /nem/ látóterébe látok néha nagyon halvány árnyék foltot a jobb szememnél. Nem arra gondolok, ami úszkál a szem testben nagyon sok embernél, hanem ez olyan, hogy nem a látóterembe van, hanem mikor nézek valahová, akkor is látom, hogy jobb oldal a jobb szememnél ott egy nagyon halvány kör alakú folt található, de ez azonnal eltűnik onnan, mihelyt odanéznék. Ezt úgy tudnám leírni, hogy amikor nézek valahová, ettől eltekintve látom, hogy mi van mellette, vagy mi nincs. Pl. ha valakire nézek látom, hogy van-e mellette valaki, vagy nincs attól függetlenül, hogy oda néznék vagy sem. Ez a folt nem mindig van, és kb. 2-3 hete jött elő. Viszont sokat vagyok gép előtt, de mostanába már megpróbálni minél kevesebbet ülni a monitor előtt. Főleg, hogy most már sokkal hamarabb sötétedik, és sokkal kevesebb természetes fény éri az embert még számítógép előtt is. Ez a folt a szemebe nagyon halvány, olyan mint egy árnyék folt, ami hirtelen eltűnik, ha odanézek, tehát a szemem jobb sarkába, jobb oldalon, vagy valamikor a jobb oldalon van, de a szemem felső sarkába. Ez is valamikor látszik, valamikor nem. Nagy valószínűséggel a sok gépezés lenne az oka? Mit tudok tenni ellene? Nem túl régóta vettem egy neon asztali lámpát, ami pont a monitorom jobb oldalán van, és ennek is kb. 3 hete, hogy megvettem. Gondoltam leírom ezt is, hátha befolyásoló tényező most ebbe az adott témába. Szedek vitaminokat a szememre is: lutein, flavin vitmaint,, meg minden nap C vitamint. Amik jót tesznek. Bár amit rendszeresen szedek, az a Magnézium pezsgőtabletta, és a C vitamin. Gondoltam ezt is leírom. Régen nem ittam kávét, viszont kb. 3 éve iszom, de reggelente csak, és nagyon keveset. Voltam szemésznél 2-3 hónappal ezelőtt, akkor kiderült, hogy semmi baja a szememnek, és voltam vérvételen is, ott is messzemenőkig jó eredményeim voltak. De ez a jelenség 2-3 hete jött elő nálam. Mi lehet az oka? Előre is köszönöm szépen a választ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza folt témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben alapos szemészeti vizsgálaton volt, szemfenék vizsgálat, computeres látótér vizsgálat is megtörtént és minden eltérés nélküli, akkor javaslom, hogy az említett lámpát a látóterén kívül helyezze el. Ammenyiben az említett vizsgálatok nem történtek meg, javaslom ezek elvégzését.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2013. december 07., 19:26; Megválaszolva: 2013. december 25., 00:51
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Folt a szemen
Tisztelt Dokror Nő/Úr! A minap felfigyeltem arra hogy a szememen van egy szürkés esetleg barnás folt. Talán régebb óta ott van, de mintha nőtt...
Szem, foltok
Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz. Nem régen jelentkezett nálam, hogy   (legtöbbször munka közben, de néha...
Foltok a látóteremben
Kb. 4-5 éve figyeltem fel rá, hogy furcsa alakú fekete árny található a jobb látóteremben, nagyjából középen. Mindig "odaugrál" ahová...
Szem és pici csíkok
Szép estét! Lányom 14 éves és sportol. AZ egyik 2 órás edzése után arra panaszkodott, hogy elment az oldalsó látása. Pontosabban rövid vékon...
Foltok a látótérben
Tisztelt Doktornő, A problémám szemészeti jellegű. Kb 1, 5 - 2 hónapja egy szürkés(átlátszós gyöngysor szerű) foltot vettem észre a...