Epiretinalis membran és macula lyuk

Tisztelt Szakorvos! Egy évvel ezelőtt epiretinális membránt diagnosztizáltak rajtam, panaszom nincs, a látásom 100 %os. Maculában lameláris lyuk van. Kérdésem, szükséges-e mindenképpen a műtét és amennyiben nem műtetem meg milyen következmények lehetnek érdemese-e várni még a műtétre, ha látásromlásom még nincs.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a szemprobléma témában

Tisztelt Kérdezö! A maculalyuk mélységét OCT vizsgálattal lehet ellenörizni. Ez határozhatja meg a késöbbi várható állapotváltozást. Mindenképpen mütétet igényel a teljes vastagságú lyuk, illetve a retina (látôhártya) alatt vagy rétegei között megjelenö folyadék. Mindenképpen rendszeres ellenörzés javasolt. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. április 24., 09:22; Megválaszolva: 2014. május 05., 11:55
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?