Meibom mirigy

Tisztelt Címzett! 20 éves férfi vagyok, kb. 15 éve túl intenzíven használom a számítógépet, a szemem fehérje része évek óta véreres és estére nagyon fáradt, olyan mintha egész nap gyulladásba lenne (szemhéjszéli gyulladásra gondolok blefaritis), allergia vizsgálat negatív. A tüneteim alapján megállapította, hogy a meibom mirigyekkel van gondom, ezt orvosi vizsgálat is igazolta, vizsgálat során elmondták, hogy néhány szürke színű már be van kövesedve, a többit még működésbe lehet talán hozni. Jelenleg Flucon szemcseppet használok rá és meleg rizzsel borogatom, nem tudom, hogy ettől várható -e javulás, komolyabb könny vizsgálatot még nem végeztek, valószínű a könnyfilm párolog el túl gyorsan a szem felszínéről és ez okozza az esetenkénti homályos látást és szárazságot. Sajnos nem tudok olyan orvost aki tudná a könnyet vizsgálni és diagnózist adni. Műkönny nem javít az állapotomon, csak ideig óráig jó, mivel az olajos réteget nem pótolja, olvastam, hogy ez a betegség még nem gyógyítható, nagyon el vagyok keseredve, várom mielőbbi válaszát. Ha esetleg tudna valakit (intézményt) ajánlani aki ebben a témában specialista, mert orvosilag a meibom mirigyek beszáradása lett ezidáig diagnosztizálva, további vizsgálatokat még nem végeztek. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a szemprobléma témában

Tisztelt Kérdező! A Meibom mirigyek szabálytalan vagy alulműködése egyre gyakoribb eltérés, nevezhetjük civilizációs ártalomnak is. Amennyiben ezt a diagnózist orvosi vizsgálat megállapította, speciális lipid tartalmú műkönnyet kell használni. Mát több gyógyszergyár is gyárt ilyet. Gyógyszertárban vagy optikai üzletekben beszerezhető. A Flucon cseppet csak szigorúan gyulladás esetén javasolt használni, mivel az egyéb szemészeti mellékhatásai mellett a könnytermelést is rontja, ezzel az Ön állapotát is ronthatja. A meleg borogatás és a finom szemhéjszéli masszázs a mirigyek tisztításához nagyon megfelelő, ezzel beindítva a működésüket. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. április 09., 11:05; Megválaszolva: 2014. április 13., 14:38
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?