Szemecske 2!

Tisztelt Papp Júlia doktornő! Tavaly 11.21-én tettem fel önnek egy kérdést édesanyám leletével kapcsolatban amire nagyon köszönöm válaszát. Anyukámnak most kellett visszamennie és a leletet legyen szíves kifejteni számunkra.2013.01.17. én LT vizsgálatra érkezett.Status: mindkét szem vizsgálata réslámpával történik. +90 OD lencsével és optpalmos koppal történt. Vizus: OD.pozitiv 1, 5 D=1, 0 OS.pozitiv 1, 0D=1, 0. D210/180 HGMM Cor T: 20, 0-170 HGMM Passzchim: 1=1. LT ounives jellegű enyhe fokú érzéscsökkenés (előzőekhez képest rosszabb) . MD 4, 1/3, 0 MS 22, 1/23, 2 SLV 3, 6/2, 9 CFF 34/35 Hz. Párhuzamos szemállás szabad szemmozgások kettős képet nem jelez.Nystagmus nincs.Könny és védőszervek (OS bal szemből pillát vettek ki) .Conjuctiva (OU) közepesen vérbő áthajlások szabadok. Cornea (OU) csillogó hátlap tiszta. Csarnok (OU) közepesen mély tiszta csarnokvíz. Pupilla (OU) kerek centrális fényre jól reagál. Irisz (OU) színe szerkezete megtartott. Lencse (OU) tiszta. (OU) jó vörös fénytest vízfény nyerhető üvegtest (OU) szerkezete megtartott. Fondus (OU) a pupilla éles színű jó színű nívóban lévő C/D =0, 9 ezeken kereszteződési tünetek makula retina ép. Szemnyomásmérés Jobb szem: a jobb szem OD bal szem: ID 10291 14883 (OS ) 7 az egyben. Diagnózis: H4010 (elsődleges nyíltzugú zöldhányog) H5200 Hypermetriopia H5240 Presbiopia. Ezekután felírt neki egy szemcseppet aminek a neve XALATAN és 6 hónap múlva kontollra kell menni. Szeretném megkérdezni hogy mi a véleménye Doktor nőnek a lelettel kapcsolatban és mire számíthatunk. Kezétcsókolom! Zsolt73

Dr. Papp Júlia válasza szemprobléma témában

Tisztelt kérdező! A kérdésből a pillanatnyi status, az ön édesanyjának az állapota ismerhető meg. Szerencsére 100 %-ra korrigálható mindkét szemen a látás, alapvetően elfogadhatóak talált értékek. Picit a látóideg megjelenése utalhat eltérésre, illetve a vérnyomás eltérés miatti ér kereszteződési tüneteket emelném ki. Fontos a szemcsepp használata, illetve a vérnyomás szoros kontrollja. Véleményem szerint érdemes lenne hamarabb (legalább 3 hó) kontrollra jelentkezni. Azt, hogy később mire számíthatnak azt előre nem lehet megmondani.

Kérdés: 2013. január 21., 15:23 ;Megválaszolva: 2013. január 27., 16:50
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
szem műtét
tc Feleségem problémájára szeretnék megnyugtató választ kapni. Kettő három évvelezelőtt műtötték szürkehályoggal a bal szemét.Sikeres...
szemzug érzékenység
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már két hónapja a jobb szemzugom érzékeny, mégpedig olyan szempontból, hogy...
Mitől tehetek a viszkető, könnyező...
1-2 hete arctisztító alkohollak tisztítottam a pattanásaim, egyik nap az orromnál volt egy én meg üveget ráfordítottam a pattanásra de buta voltam...
szemmütét
Tisztelt doktor úr/nő! Sátoraljaújhelyben élek. Van egy 4, 5 éves kislányom. 2 évesen derült ki hogy rövidlátó, szemtengelyferdülése van...
Egyoldali szemprobléma/dioptria...
Tisztelt WeBeteg! 10-11 éves korom óta rövidlátó vagyok, -0, 5-ös szemüveggel kezdtem, és kb. 25-26 éves koromban ez stabilizálódott (kb. -4, 5...