kontaklencse magas szemnyomás

Tisztelt Doktornő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy szemüveget állandóra hordok és magas a szemnyomásom (szemészeten mérték) . Azt hallottam, hogy magas szemnyomással nem ajánlatos kontaktlencsét hordani. Én sportolás miatt szeretnék hordani heti két alkalommal néhány órára. Ön szerint ezzel ártok a szememnek? Várom válaszát.

Dr. Papp Júlia válasza kontaktlencse témában

Tisztelt kérdező! Önmagában a magasabb szemnyomás, zöld hályog nem kontraindikálja a kontaktlencse viselését. Amire különösen oda kell figyelni, hogy a használt szemcsepp ne kerüljön rá a lencsére, mert felrakódást és egyéb panaszokat okozhat. Fontos, hogy az emelkedett szemnyomás miatt alkalmazott szemcsepp közvetlenül a szembe kerüljön és 10-15 perc várakozás után kerüljön be a szembe a kontaktlencse. Este először el kell távolítani a lencsét, majd becseppenteni.

Kérdés: 2013. január 02., 09:28 ;Megválaszolva: 2013. január 05., 19:53
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Kontaktlencse
Tisztelt Doktor Úr! Kb 15 éve van látásproblémám. Korábban ez nem okoz gondott, nem hordtam szemüveget. Kb 2 éve munka mellett tanfolyamra jártam....
kontaklencse túlhordás
Tisztelt Doktor Úr! Középiskolás éveim alatt sajnos nem hordtam túl felelősségteljesen kontaktlencséimet. Rendszeresen túlhordtam, nem megfelelő...
Viselhetnék előbb kontakt lencsét?
Tisztelt Dr. Hangyál Éva! Lassan egy hete hogy a Vision Express-nél voltam szemvizsgálaton. Úgy indultam el az üzletbe, hogy én kontaktlencsét...
Kontaktlencse összecserélése
Tisztelt doktornő! A 17 éves lányom mindkét kontaktlencséje cilinderes volt eddig, a legutóbbi vizsgálatkor viszont változott! A bal szeme -1.75...
Kontaktlencse elmozdulás
Tisztelt Doktornő! Évek óta viselek kontaktlencsét és eddig semmi problémám nem volt vele. De az utóbbi időben kénytelen voltam váltani, mert az...