Gyermek szembetegség

Kisfiam szemének 07.20-án kötőhártya gyulladása volt, ami a bal szeméről indult, majd a jobbra is átterjedt, ekkor Horvátországban nyaraltunk. (előtte 2 héttel felsőlégúti betegsége volt) . Erre kapott Ciloxan majd Tobrex szemcseppet. Amikor hazajöttünk, a szemészeten Tobradex szemcseppet és szemkenőcsöt adtak, amitől el is múlt. 1 hét múlva viszont újra kezdett bevörösödni a bal szeme, ismét légúti betegség, mandulagyulladása lett. Ekkor a szemére Brulamycint kapott, ami nem használt. Magánrendelésen megvizsgálták a fiam szemét réslámpával, megnézték a tér és mélységlátását, a szaruhártya felszíne nem volt sima, "számos helyen pontszerűen festődött".Ekkor Rifampicin szemcseppet, majd 1 hét múlva még hozzá újból a Tobradex szemcseppet kaptuk kiegészítésül. Voltunk allergia vizsgálaton, arcüregröntgenen, orr és torok váladékot is vettek, de mind negatív lett. 2, 5 hete nem kap szemcseppet, és most újra pirosodik a bal szem belső része, és ahol piros ott nem is sima a szeme felszíne. A gyerek nem fájlalja, nem könnyezik, egy kicsit talán fényérzékeny, de semmi több.Próbáltam a szemészetre is és magánrendelésekre is időpontot kérni, de 3 hét múlva kaptam. Segítségét szeretném kérni, hogy hova mehetnék még kideríteni, hogy mi lehet ennek a hátterében? Ezelőtt soha nem volt a szemével problémánk!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza kötőhártya gyulladás témában

Tisztelt kérdező! A vizsgálat során ki kellene zárni a szemgyulladás allergiás eredetét (néha a szisztémás allergiás tünetek nem kísérik) , illetve ha a szem burkainak külső felszíni gyulladásáról van szó (episcleritis, scleitis pl.) akkor fontos lenne a további góckutatás (pl. fogászati, fül-orr-gégészeti) . Ilyen esetben a gyulladás csökkentő kezelés elengedhetetlen lehet.

Kérdés: 2012. szeptember 20., 10:01; Megválaszolva: 2012. szeptember 21., 13:41
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Fertozo-e?
Udv! 1 hete be van (mint kiderult) gyulladva a jobb szemem, hol enyhult a gyulladas, hol jobban elojott. Ma nagyon megdorzsoltem es eleg nagyra duzzadt...
Kötőhártya gyulladás lappangási...
Kedves doktornő! Kérdésem a következő lenne. A tünetek megjelenésétől kezdve kezelés mellett hány napig fertőz a kötőhártya gyulladásos...
Állandó kötőhártya gyulladás...
Üdvözlöm! Tanácsot szeretnék kérni kisfiamat érintő, rendszeresen visszatérő kötőhártya-gyulladással kapcsolatosan. Születésekor...
Vírusos kötőhártya gyulladás...
T.Doktor Úr/Nő! Az elmúlt év Augusztusában és Novemberében sikeres szürke hályog eltávolításom volt. Azóta már 2. alkalommal kapok vírusos...