Vírusos kötőhártya gyulladás fennállása.

T.Doktor Úr/Nő! Az elmúlt év Augusztusában és Novemberében sikeres szürke hályog eltávolításom volt. Azóta már 2. alkalommal kapok vírusos fertőzést a műtétek után néhány héttel. -, melyet a Dr.-nőm vizsgálata állapított meg és CILOXAN szemcseppet írt fel, napi 5x-i alkalmazással. A jelenlegi gyulladás December 24.-e óta áll fenn, annak ellenére hogy a maradék Ciloxannal újra kezeltem. A hét elején újból megvizsgált a Dr.-nő és továbbra is felírta a Ciloxant+VIRGIN szemgél esti használatával. KÉRDÉSEM: Összefüggés lehet-e a szem műtétek és a gyakori fertőződés között? -Érzékenyebbé váltam a fertőződésre, mert korábban nem volt ilyen problémám? --Ezentúl számítanom kell a gyakoriságára, vagy idővel megedződik a szemem? Elolvastam a Weboldal vonatkozó ismertetését és minden higiénés utasítást betartok már az első műtétem óta, --sőt külön-külön használok papír zsebkendőt a szemeimre. Tehetek-e még bármit a fertőződés elkerülésére? Válaszukat várva, tisztelet teli üdvözletem! 2014/01/08.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza kötőhártya gyulladás témában

Kedves Kérdező!

A szemműtétek utáni hosszabb ideig alkalmazott kezelés gyakran érzékenyebbé teszi a szemet a fertőzésekre. Felborul a könnyfilm stabilitása, változhat az összetétele. Mindenképpen javaslom napközben gyakrabban műkönny használatát, ami a könny szemfelszín tisztító funkcióját ellátja. Gyakran egy idő után rendeződik a fenti eltérés és panaszmentessé válhat.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. január 08., 15:38; Megválaszolva: 2014. január 14., 20:47
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Fertozo-e?
Udv! 1 hete be van (mint kiderult) gyulladva a jobb szemem, hol enyhult a gyulladas, hol jobban elojott. Ma nagyon megdorzsoltem es eleg nagyra duzzadt...
Kötőhártya gyulladás lappangási...
Kedves doktornő! Kérdésem a következő lenne. A tünetek megjelenésétől kezdve kezelés mellett hány napig fertőz a kötőhártya gyulladásos...
Állandó kötőhártya gyulladás...
Üdvözlöm! Tanácsot szeretnék kérni kisfiamat érintő, rendszeresen visszatérő kötőhártya-gyulladással kapcsolatosan. Születésekor...