Kötöhártya gyulladás, gennyes szem kisgyermeknél

Válófélben lévő feleségem a hétvégén két éves gyermekemet úgy adta át, hogy a gyerek beteg! Sűrű zöldes váladék ürül az orrából. Valamiféle román cseppekben adható gyógyszert is mellékelt. Nem merek rá megesküdni, de talán Sinuprettnek nevezték. Tudom, hogy ez így nehéz kérdés Önnek, de mi a véleménye arról, hogy a gyermeket reggel 9-kor hoztam el és már 12-13 óra között száraz genny volt látható a gyerek szempilláján, szemzugában pedig folyékony állapotban. A gyerek szeme ekkor vörös volt, de kamillás -sűrű- lemosással nem látszódott egyébb problémája a kicsinek.Egyszer-kétszer talán könnyezett a szeme, ugymond indokolatlanul. Ezek után hazavittem a gyereket vasárnap este és a volt feleségem ordítva hívott fel hétfőn reggel, hogy a gyereknek kötöhártya-gyulladása van.... "eddig csak náthás volt"... állítása, s majd a vádaskodások, hogy bizonyára nyitvahagytuk az autóban az ablakot, illetve fűvágást végeztem a kertben a hétvégén, és " a kicsi valószinüleg ott állt mellettem " /Ami egyébiránt sem igaz! Mert nem vagyok elmebeteg, hogy gépi-fűkaszáljak egy alig két éves baba mellett! / Kérném szépen, hogy mondja el a privát véleményét a történetről. Mert nem godnolom, hogy a bajok kizárólag nálam kezdtek jelentkezni és azért én volnék a felelős. Sajnos azt, hogy a gyermek mióta náthás, azt nem tudom megmondani. Köszönöm szépen válaszát! Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a kötőhártya gyulladás témában

Kedves Zoltán! Kicsi gyermekeknél nagyon gyakori, "banális" betegség a kötőhártya gyulladás. Elég, hogy a szemének megdörzsölése előtt a szájába vagy az orrába nyúljon, és már viszi is a kórokozókat a szembe, ahol az gyulladást okoz. Ritka kivételektől eltekintve nem szoktuk keresni a fertőzés forrását, okát, hanem "csak" gyógyítjuk azt. Az említett kivétel pl. a szexuális betegségek kórokozóinak megjelenése újszülöttek szemében, ilyenkor a szülőket is megfelelően gyógyítani kell. Kamillás lemosás és szükség esetén antiszeptikus hatású vagy antibiotikum tartalmú szemcsepp használata javasolt. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. április 14., 13:09; Megválaszolva: 2014. április 16., 11:12
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?