Fertozo-e?

Udv! 1 hete be van (mint kiderult) gyulladva a jobb szemem, hol enyhult a gyulladas, hol jobban elojott. Ma nagyon megdorzsoltem es eleg nagyra duzzadt, megijedtem elmentem az ugyeletre, ahol kaptam Floxal szemcseppet. A szemem nem valadekozik, nem csipas reggelre, nem szur, csupan tompa fajdalmat erzek, de azt is csak idonkent, latasommal sincs problema. Az ugyeleten egyszeri ranezesre azt mondtak, hogy kotohartya gyulladas, vagy allergia es gyorsan leis raztak. Masik szememmel semmi problema, nincs begyulladva sem, en ugytudom hogy a kotohartya atterjed a masik szemre 1-2 nap mulva, a bal szememen 1 hete semmit sem tapasztaltam. Allergia lehet e a dologban? Illetve az, hogy a jobb szemem be van gyulladva fertozo-e, mert gyerekekkel foglalkozom. Koszonom! Nikolett

Dr. Cserháti Zoltán válasza kötőhártya gyulladás témában

Kedves Hölgyem!

A kötőhártya gyulladás leginkább baktériumok vagy vírusok által okozott fertőzés, mely esetekben igen, lehet "fertőző", vagyis átkerülhet egyik szemről a másikra. A Floxal szemcsepp viszont nagyon jó antibiotikum tartalmú szemcsepp. Egyre gyakoribb az allergiás eredetű kötőhártya gyulladás is, mely, a nem fertőzéses eredetűekhez sorolható és általában mind a két szemet érinti. Azonban, a szembe került por és vegyszer is képes kiváltani a panaszokat. Amennyiben a panaszok 3-5 nap múlva is fennállnak, keressen fel szemész szakorvost.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2016. június 28., 21:21; Megválaszolva: 2016. június 30., 22:24
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Kötőhártya gyulladás lappangási...
Kedves doktornő! Kérdésem a következő lenne. A tünetek megjelenésétől kezdve kezelés mellett hány napig fertőz a kötőhártya gyulladásos...
Állandó kötőhártya gyulladás...
Üdvözlöm! Tanácsot szeretnék kérni kisfiamat érintő, rendszeresen visszatérő kötőhártya-gyulladással kapcsolatosan. Születésekor...
Kötöhártya gyulladás, gennyes szem...
Válófélben lévő feleségem a hétvégén két éves gyermekemet úgy adta át, hogy a gyerek beteg! Sűrű zöldes váladék ürül az orrából....
Vírusos kötőhártya gyulladás...
T.Doktor Úr/Nő! Az elmúlt év Augusztusában és Novemberében sikeres szürke hályog eltávolításom volt. Azóta már 2. alkalommal kapok vírusos...
Szemészet/Tisztelt Papp Júlia DrNő...
Kb.1 éve van mindkét szememen visszatérő-szinte folyamatosan kötőhártyagyulladás(Floxalt, tobrex-Strepsyls-szemkenőcsöket írtak fel de nem...