Stroke vagy migrén?

Tisztelt Doktornő! 2014.11.21-én reggel rosszul lettem a munkahelyemen. Panaszaim a következők voltak: nem láttam csak foltokban, egyik pillanatról a másikranem jutottak eszembe a szavak és beszélni is csak összefüggéstelenül tudtam, a jobb oldalam teljesen elgyengült a tollat sem tudtam megfogni, szédültem. Hazavittek és mire hazaértem jobban lettem. Másnap délután ismét rosszul lettem iszonyatosan fájt a fejem, ismét beszédzavar, szédülés, jobb oldali gyengeség volt a panasz. Kórházba vittek, csináltak CT-t, ami negatív lett. Kaptam infuziót, saját felelőségre haza jöhettem. A diagnózis: cerebrovascularis betegség. Ma vissza kellett mennem, kaptam időpontot MRI-re (2015.02.18.-ára) , s ma azt mondta az orvos, hogy valószínű csak migrénes fejfájásról lesz szó. Soha nem fájt a fejem, azóta sem fáj. Viszont a rosszullét óta rosszabbul hallok és látok, többször megszédülök. Erre azt mondta az orvos nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani ezeknek. Szeretném megkérdezni az Ön véleményét, hogy a tünetek alapján is csak egy migrénes fejfájásról volt szó? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boha Katalin válasza agyi keringészavar témában

Tisztelt Kérdező!

A tünetei alapján elsősorban agyi keringési zavar gyanúja merül fel. A koponya CT negativitása önmagában ezt nem is zárja ki. Azt nem tudom hogy milyen egyéb vizsgálat alapján mondták ki a véleményt, és hogy kapott-e valamilyen gyógyszert. A koponya MR vizsgálat mindenképpen szükséges, de ha addig is folyamatosan panaszos, akkor biztosan

van még teendő, akár vizsgálat, akár gyógykezelés terén. A migrén ugyan létezhet fejfájás nélkül is, de ez ritka.

Ha nincs jól, akkor bizony menjen vissza a neurologiára és jelezze!

Kérdés: 2014. november 26., 12:46; Megválaszolva: 2014. november 27., 21:22
Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)
Labor TIA után
Kedves Doktornő! Pár hete férjemnél lezajlott egy TIA esemény (látászavar, beszédszavar, olvasási zavar, szövegértelmezési probléma...
Erek állapota fiatalon
ischaemias laesio
November 8.-án az utcán lettem rosszul, mentő érkezett magas vérnyomást mértek, és mivel előző nap extra mennyiséget bicikliztem (cca 100 km) ...
Esetleges Orvosi mulasztás...
Stroke utáni állapot