Agyi zavar?

Kedves Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatban lenne kérdésem. 40 éves, 106 kiló, de nem túlsúlyos, mert 2 méter magas. Nem sportol, de egészségesen étkeztetem. Nem alkoholizál, káros szenvedélye a szivar, amiből heti 16-18 darabot szív, napi egy energiaital és egy kávé. Fiatal kora óta magas a vérnyomása, ami szívfél megnagyobbodást okozott, mert nem foglalkozott az állandó fejfájás okával. Vagy 10 éve szed Amlodipint és Vidotint, így a vérnyomása tökéletes. Egy alkalommal a napokban olyan tüneteket tapasztalt, hogy megijedtem, nem valami sztrók szerű dolog-e. Furcsán érezte magát, dezorientált lett. Annak ellenére szúró fejfájása lett, hogy volt benne egy cataflam 50mg, nem tudott felfogni, értelmezni egy egyszerű pár soros e-mailt, csak ùgy tudta felolvasni, mint egy alsós iskolás aki diszlexiás. Nem találta a szavakat, beszèdzavara lett. Homályos volt a látása, szédült, ès a jobb kezén elzsibbadtak az ujjai. Gyorsan legugliztam mik a sztrók jelei, kértem, hogy nyújtsa ki a nyelvét, mosolyogjon, formázzon O betűt a szájával, minden szimmetrikus volt. Mivel vagy 20 perc mùlva elmúlt ez a számára is ijesztő állapot, nem akar vele foglalkozni. Engem viszont aggaszt, főleg attól félek nehogy ez valami sztrók hajlamot jelezzen, vagy agydaganatot, ami a nagyapjának is volt, akire ő alkatilag is nagyon hasonlít. Ha vègre elér hozzá a rendszer és be lesz oltva (mert addig nem szívesen menne egészségügyi intézmnénybe) , akkor milyen vizsgálatokat javasolna a Doktor Úr? Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza agyi keringészavar témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen célszerű felvenni neurológussal a kapcsolatot mihamarabb, a tünetek alapján agyi keringészavar lehetősége is felmerül. Koponya képalkotó és neurológiai vizsgálat mindenképpen indokolt.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. május 03., 20:52; Megválaszolva: 2021. május 04., 14:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Vertebrális artéria kompresszió?
Kedves Doktornő! Az alábbiakban csatolt MRI kép alapján, gyanakodhatok-e esetlegesen izom spazmus általi nyaki artéria vertebrális kompresszióra? ...
hirtelen beszédzavar
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A hét elején fura dolog történt velem. Ültem a tv előtt majd a férjemhez szerettem volna szólni, de csak érthetetlen...
AGYLÁGYULÁS ELLEN MILYEN GYÓGYSZER...
TISZTELT DOKTORNŐ! AZ VOLNA A KÉRDÉSEM, HOGY ANYUKÁMNÁL CT-VIZSGÁLAT AGYLÁGYULÁST ÉSZLELTEK ÉS GYÓGYSZERT NEM ÍRTAK FEL RÁ, HOGY MEGELŐZHETŐ...
Mi bajom lehet? 2
Már nagyon rég tettem fel kérdésem, panaszaim nem is voltak annyira jelentősek, de most hogy elkezdtem aktívan sportolni kiujultak. 2000hz-en van egy 40...
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás