Lép eltávolítás utáni

T. Doktornő/ Doktor Úr! A páromnak a lépét 15 napja távolították el. A műtét jól sikerült, hamar lábra is állt, a fáradékonyságon, a belek mozgásán kívül más kellemetlen érzése nem is támad. Viszont a füle mögött, a nyakán és a fején (mind bal oldalt) kb 1, 5-2 cm átmérőjű csomók jelentek meg (talán a nyirokcsomók duzzadtak meg) . Ezen nyirokmirigyek duzzanata ez esetben normálisnak tudható be azért, mert a lép immunrendszerben töltött szerepét átveszik? Szükséges-e ezzel az észrevétellel a háziorvost felkeresni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza lép témában

Tisztelt Kérdező!

A lépeltávolítás előtt, vagy utána védőoltásban részesülnek a betegek. Ennek során tud átmeneti nyirokcsomó megnagyobbodás kialakulni. Amennyiben nem fájdalmasak a csomók és nem nőnek, illetve nincs egyéb panasz aggodalomra semmi ok.

Kérdés: 2010. augusztus 31., 22:08; Megválaszolva: 2010. szeptember 04., 20:41
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Lépműtét
Márc. 7-én lesz lépműtétem az alacsony Thr. számom miatt és eléggé félek tőle...tudnátok egy kis támogatást nyújtani?:) Kíváncsi lennék...
A lépről/2
T DR ÚR! köszönöm a válaszát, sajnos nem megnyugtató, Valóban nem irtam a  kiváltó okról..., a lépnagyobbodást abnormális...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett