• Lép problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő /Úr! 2008-ban készült CT vizsgálaton 2 db Cystát mutattak ki a lépemen. Mivel panaszokat nem okozott, el is felejtkeztem létezésükről. Egy esés következtében 2016-ban hasi ct vizsgálat készült, mely egy valószínűsitett lépinfarktus következtében vissza maradt hegesedést véleményezett. A belgyógyász szerint nem kell ezzel foglalkozni, mert gyakran előforduló jelenség, mely sokszor panaszt sem okoz, így sokan nem is tudnak arról ha ilyen problémájuk van. Ettől függetlenül rettegés az életem, állandósult halálfélelemmel élek, főként amikor hasi fájdalmam van. Fél évente járok ellenőrzésként hasi ultrahangot, de ott sem Cystát sem hegesedést nem látnak. Felmerült egy olyan diagnózis, hogy kifakadt a cysta és az hagyott heget maga után, viszont én úgy tudom a cysta nem hegesedik. Hova forduljak hogy kiderüljön mi lehet a valós probléma, és megszűnjön ez az állandó rettegés? Szeretnék babát vállalni, de félek a lép okozta komplikácioktól. Válaszát köszönettel várom.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a lép témában

        Kedves Kérdező! Ha a CT rendben van akkor nincsen baj. Évek alatt ha gond lett volna csak romlott volna. A cysta teljesen lényegtelen, hacsak nem óriási. A lépinfarktus nyomát sem látják, akkor lehet nem is az volt. Szerintem nem kellene rettegni és ettől teljes nyugalommal vállalhat babát. Ha a feldolgozás nehéz és sokat gondol rá, inkább pszichológuson kell elgondolkodni, hisz jár rendszeres kontrollra és nincs is gond.


        Kérdés: 2018. április 06., 11:53; Megválaszolva: 2018. április 06., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: