Megnagyobbodott lép

Tisztelt Doktornő! Márciusban egy feltehetőleg vírusos, elhúzódó, hányós megbetegedésem következtében a hasi UH megnagyobbodott lépet mutatott (UH leleten az áll, hogy: a lép szabályos echoszerkezetű, hilusi átmérője 5 cm, legnagyobb haránt átmérője kb. 14 cm. A lép hilusában kb. 1 cm-es járulékos lép látható. Megnagyobbodott hasi nyirokcsomó nem különíthető el) . Sose voltam hasi UH-n, nem tudom, hogy korábban mekkora volta a lépem. A tüneteim azóta (hányás, étvágytalanság) megszűntek, az azóta felerősödött szorongásaim miatt nem az igazi még a gyomrom, de sokkal jobb, mint volt. Voltam gyomortükrözésen is, negatív. A laboromon a következő eltérések szerepelnek: Alkalikus foszfatáz 301 U/l (Ref: 100-290) Totál bilirubin 22,8 μmol/l (Ref: < 20.5) Vas 33,1 μmol/l (Ref: 8,8-29,9) Hemoglobin 15,9 g/dL (Ref: 12-15,8) MXD% 11.8% (Ref: < 10) Érdemes a laboreltérésekkel, illetve a lépem méretével foglalkoznom?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza lép témában

KEdves Kérdező!

LAboreltéréssel nem kell, az ultrahangot megismételném fél év múlva, szerintem nem lesz vele gond.

Kérdés: 2020. április 25., 09:25; Megválaszolva: 2020. április 25., 10:25
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Prothrombin Mutáció - Moderna oltás
Fogamzásgátló spirál -...
Leiden hetero - sputnik
Üdvözlöm doktornő! Tünetmentes Leiden hetero vagyok, április 4.-én vasárnap kaptam az első adag Sputnik vakcinámat. Kérdésem, hogy kell-e...
Be lehet adni az oltast?
Tisztelt Doktorno! Holnapra kaptam idopontot AstraZeneca olasra. 2 napja enyhen faj a torkom, orrdugulasom van. Karomba enyhe izonlmfajdalon van, neha...
Véralavadás
Tisztelt Doktornő! Kérdésem, hogy ma megkapott leleteimbem normálisak-e a következő értékek, jelent-e bármilyen kockázatot: INR:...