• törött végtag, műtött láb

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nyolc hete műtöttek sípcsont töréssel, velőűrszegezést csináltak, tíbia és fibula törés volt, darabos. Fém van benne, a nyitott gipzs után, het hétig fekvőgipszet tettek fel. A műtétet és a kórházi két hetet jól viseltem, fájdalmak nélkül, ottthon vagyk jelenleg, és semmi probléma , már ilyenfajta nincs. Csak aggódom. Mert levették a 6 hetes fekvőgipszet, orvosom leírása szerint „a törtvégek és fémanyagok helyzete változatlan, a törésekben érdemi callusképződés még nem látható, további hat hétig a láb nem terhelhető, bokáját tornáztassa, gyógytorna javasolt.” A callus, én úgy tuodm, sebheg, és a gyógyulás jele. Orvosom szerint hat hétig még mindig nem vagyok terhelhető, de gyógytornát ajánlott. Én úgy veszem észre, a torna jót, nagyon jót tesz, de persze, nem értek hozzá, tévedhetek. De: Nem kellett volna egy 4 hetes járógipszet feltennie? Nem sok ez a lassan 14 hetes kímélése egy végtagnak? Vagy váltsak orvost sürgősen? Azért kérdezem ezt, mivel, szeretnék még járni, 67 éves életvidám nő vagyok. Nagyon szépen köszönöm Kazári Kornélia Mellékelek képet a jelenlgei álapotáról

        Dr. Árki Ildikó válasza a csonttörés témában

        Kedves Kornélia! Sajnos jelenleg nincs ortopéd-traumatológus kollégánk. Nem tudom, hogy hol operálták, de minden bizonnyal a szakmai szabályok szerint járnak el. A velőűrszegezésről és műtéti megoldásokról küldök Önnek egy cikket. Nem vagyok baleseti sebész, de tudomásom szerint velőűrszegezés után nem alkalmaznak járógipszet. https://gyogyhirek.hu/toreskezeles-gipszeles-nelkul/ Mielőbbi gyógyulást kívánok. ps. kép nem érkezett.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 19., 14:21; Megválaszolva: 2019. augusztus 20., 16:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: