Lábközépcsont törés 2.

Tisztelt Dr. Bogdán Aurél Úr, nagyon köszönöm korábbi válaszát. Engedje meg, hogy csatoljak egy friss rtg képet, ez június 26-án készült. Talán így már látható, hogy nincs-e nagyobb probléma. Várom szíves visszajelzését. Köszönettel a korábbi üzenetem: Tisztel Doktor Úr/Nő, 2018.05.30-án lépcsőn elbotlottam. 05.31-én diagnózis: Az V-ös metat. distalis felében subcapitálisan jó helyzetű hosszú ferdetörés látható. RTG képeket csatolom dátumozva. Két hétig fekvőgipsz (plantar-sín) volt a lábamon, 06.14-én került levételre. Újabb két RTG felvétel is csatolva. Három hétig előláb tehermentesítő cipőt kell hordanom. Kérdésem az, hogy a csatolt felvételek alapján valóban minden rendben van-e, mert nekem laikusként a frissebb képeken nagyobb elmozdulás látható, míg az orvos szerint rendben van a gyógyulási folyamat. Nagyon szépen köszönöm a segítségüket.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

A megküldött röntgen alapján még nincs meggyógyulva a törése. Nincs jelentős elmozdulás, de a törési rés még elég tág. Nálunk az a bevett gyakorlat ilyen törés esetében, ha a gipsz rögzítés mellett döntünk akkor minimum 4, de inkább 6 hétig gipszet helyezünk fel a megfelelő gyógyulás biztosítására. Az a tapasztalatunk, hogy a korán levett gipszrögzítés elhúzódó törésgyógyulást eredményezhet. természetesen vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni Ami a lényeg a törés jól áll, de még nem épült át. tekintettel arra, hogy már nincs rajta gipszrögzítés Én még nem javaslom a terhelést legalább 2 hétig. Lehetőség szerint minél kevesebb mozgás teljes terheléssel. Akár sarkon járás, akár mankózás is megfelelő megoldás. A lábat le lehet tenni, maximum lábsúllyal terhelheti. 2 hét után röntgen felvételt készítenék, és annak eredményétől függően javasolnék fokozatos terhelést.

Kérdés: 2018. június 27., 15:40; Megválaszolva: 2018. június 27., 23:08
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus