Epeműtét utáni fájdalom

Kedves Dr! 37 éves nő vagyok. Februárban bekerültem a kórházba nagyon erős gyomorfájdalommal. Az orvos vizsgálat után megállapította, hogy az epecsatornám el van záródva. Azt a követ kivették laparoszkóppal. ok minden megszűntek a panaszaim. Ám április25-én olyan drasztikusan bekeményedett a gyomrom, hogy azt mondták: holnap reggel műtét. 26 db epekövem volt a legnagyobb 1, 5cm, 3, 5 órás volt a műtétem. Másnap hazamehettem. Azt mondták minden rendben. Tegnap május 19, -én úgy éreztem és most is, hogy görcsöl az epém. A sebeim szépen gyógyulnak kicsit érzékeny de nem fáj. Hallottam már fantom fájdalomról, nem tudom nálam mi lehet, erre szeretnék választ kapni ha lehetséges. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza epekő eltávolítás témában

Tisztelt Kérdező!

Az epehólyag-eltávolítás után is tartani kell a diétát 6-8 hétig legalább. Tartósan érdemes kerülni a zsíros-fűszeres ételeket, egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat. Alkalmazzon probiotikus kúrát és fogyasszon bőven folyadékot. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségben. Amennyiben a diéta nem segít egy ellenőrzés indokolt (hasi ultrahang, májfunkció) .

Kérdés: 2012. május 20., 12:37; Megválaszolva: 2012. május 22., 07:48
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus