• Salvus víz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Többször is számíthattam már Önre, és pár hete meg is írtam Önnek a gyógyszerről való leszokási tervemet, amihez erőt is adott nekem válaszával! Előzmény: Csak szedtem a gyógyszereket a refluxommal 4 éve (controloc, nexium, nolpaza, rabyprex, pafenon, alusulin, motilium), és mégis beteg voltam. Igaz, 1 éve már „csak” gyulladást találtak a tükrözésen szerencsére (első tükrözésnél 2,5 éve nyelőcső és gyomorfekély volt rekeszizomsérvvel és patkóbélgyulladással). Arra az elhatározásra jutottam (mint írtam is Önnek), hogy megpróbálom elhagyni a pafenont szép lassan pár hét alatt. Vacsora előtt szedem már csak 2 naponta. Iszom mellette a salvus vizet napi 2*1 dl-t reggel-este étkezés előtt 1 órával elkortyolgatva! A protexin probiotikumot is szedem minden nap. Szeretném megírni Önnek, hogy nagyon jól vagyok, és csak akkor jön a savam, amikor a gyógyszert kapom be 2 naponta, mert nem tudom a gyógyszert ha beveszem akkor is ihatok-e salvust? A segítségét szeretném még kérni, hogy a Salvust mennyi idő után kell szüneteltetni (ha kell) és mennyi ideig? (Ha kell szünetet tartani vele, közben aloe vera gélt fogok inni.) Vagy ihatom életem végéig naponta a 2dl salvust? Nem lehet semmi baj belőle (a sok összetevő miatt)? És van, amikor éjjel is belekortyolok, ha jön a savam, mert megszünteti. Ez nem baj? Mert akkor nem eszek semmit rá, nem baj? Elnézését kérem a sok kérdésért, de nagyon fontos nekem az Ön véleménye! Előre is hálásan köszönöm a segítségét!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A salvus-víz nyugodtan alkalmazható a gyógyszer mellett illetve az Ön által leírt dozírozás nem okozhat problémát hosszú távon sem. A refluxból való gyógyulást tényleg az életmódváltás hozhatja el (gyakori, kis étkezés, ágyban fejvég megemelése, hasűri nyomás csökkentése).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 04., 12:28; Megválaszolva: 2011. február 06., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés