• Nyelőcsőfekély és nyelőcső gomba, mit javasol a fájdalomra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm 3 éve az az 19 éves koromban diagnosztizáltak nálam endoszkópikus vizsgálat segítségével vérző nyelőcsőfekélyt. A 3 év alatt Losec nevezetű gyógyszer segítségével nagyjából normalizálni tudtam a betegségemet. Azonban 3 hónapja fájdalmakra való tekintettel visszamentem szakorvosomhoz, egy újboli gyomortükrözéssel és szövettani vizsgálattal megálapították h még mindig gyulladásban van, bár nem vérzik és gombás szöveteket is találtak. Bár a gombára csak gyógyszert írtak fel. Azóta többször van fájdalmam a gyógyszer szedése ellenére ( Rabyprex 20mg és losec 20mg) Többször fordul elő a szúró, nyílaló érzés, egyszerűen nem tudom,h mit is tehetnék még, esetleg a hogyan táplálkozzak, vagy lelki úton váltódnak ki a tünetek, a kérdésem az, mit lehet tenni a fájdalmak ellen, a gyógyulásért? Tisztelettel, R. Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelőcső témában

        A gyógyszere terápia mellett nagyon fontosak az életmódi változtatások: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, ágyban a fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése, a hasűri nyomás csökkentése. Enmelett érdemes megpróbálni a gyógyhatású termékeket: Salvus vizes ivókúra, illetve Iberogast cseppek. HA panaszai nem szűnnek, szóba jöhet anti-reflux műtét is (megfelelő kivizsgálás után).


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 19., 03:04; Megválaszolva: 2010. október 20., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés