Reflux vagy stressz?

Kedves szakerto! Nekem akovetkezo lenne a kerdesem: ot evvel ezelott meg dohanyoztam es egyik nap gombocot ereztem a torkomban es nehezen kaptam levegot, ugyhogy nem gyujtottam ra es par napon belul a gomboc erzes elmult de amikor ujra ragyujtottam a gomboc erzes megint vissza jott ez igy ment egy par honapig, utana pedig a gomboc erzet egyaltalòan nem mult el holott mar egyaltalan nem gyujtottam ra korulbelul negy es fel eve.Termeszetessen azert nem cigizem mert ahogy ragyujtok egni kezd a nyelo csovem es kohogok de ugy mintha azonnal meg fulladnek.Rengeteg vizsgalaton voltam mint peldaul nyelocso tukrozes, nyelocso rontgen, 24 oras nyelocso vizsgalat, van egy kicsi rekesz izom servem de arra azt mondta a gasztroenterologus hogy attol nem lehet gomboc erzes a torokban. Az osszes tipusu protopumpagatlotol faj a gyomrom tehat meg rosszabbul vagyok mint elotte, pedig volt egy idoszak hogy semmi bajom nem volt ezektol a gyogyszerektol es jobban is ereztem magam, termeszetessen nem mult el a gomboc erzet de sokkal jobban kaptam levegot mint amikor nem szedtem aztan egyik naprol a masikra el kezdett fajni a gyonmrom.Nagyon el vagyok keseredve nem tudom mi tevo legyek mert igy nem lehet leelni egy eletet hogy valaki allandoan rosszul van, az orvosom azt mondta hogy ideg alapon van, de akkor miert voltam rosszul a cigitol.Valaszat elore is koszonom Nikoletta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyelőcső témában

Átolvasva a rendkívül precíz összefoglalóját, meg kell erősítsem, hogy a dohányzás igen is fő okozója lehet a reflux betegségnek. Ennek leggyakoribb tünete a gyomorégés és gombócérzés a torokban. Ezt a tünetet akár több hónapos terápia mellett is megtarthatjuk, hiszen az említett panasz esetén az előírt maximális szakmai dózis kétszeresét kell adagolni minimum 3 hónapon keresztül a pácienseknek, a szakmai kollégium állásfoglalása alapján. Tehát mégis elképzelhető, hogy az Önnél alkalmazott terápia ellenére is a gombócérzés fennmaradt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. július 05., 17:04; Megválaszolva: 2010. július 17., 19:22
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
nyelőcső fekély
2005.-ben gyomromról polipot távolítottak el. Savlekötőt szedtem évekig, semmiféle változást nem éreztem a kapott gyógyszerektől. Már 2005-től...
Nyelőcsőgyulladás
Férjem január közepén gasztroenterológusnál járt, minden eredménye negetív. Ettől kezdve viszont nyelési problémái vannak.sürü váladék...
Reflux+vese
Tisztelt Doktor Úr! kb 4 éve refluxos vagyok 1 cm hiatus herniával amit gasztroszkópia valamint kontrasztanyagos mellkas CT állapított meg. kb 2 éve...