Reflux+vese

Tisztelt Doktor Úr! kb 4 éve refluxos vagyok 1 cm hiatus herniával amit gasztroszkópia valamint kontrasztanyagos mellkas CT állapított meg. kb 2 éve van jó pár ételintoleranciám és laktózérzékeny is vagyok. Helikobakter pylori kilégzéses,széklet,vérteszt negatív. Voltam cöliákia vérvételen de negatív. 3 éve szedek 2x40 mg Esomeprazolt. 3x1 itopride supremexet. Más ppi vagy H2 blokkoló nem effektív . Elhagyni,csökkenteni nem tudok semmit, életmódváltás nem vezetett eredményre. Eddig 3 sebésszel beszéltem akik nem támogatták a műtétet. A nyelőcső ambulancián végeztek nyeletéses röntgent ahol se nem refluxot se nem hiatus herniát nem állapítottak meg ami elég érdekes. 1,5 évig szedtem Escitil SSRI-t Generalizált szorongásra ami inkább fokozta a refluxos tüneteket. Kb. 3 éve minden héten egyszer vízhajtást kell alkalmaznom (rowatinex,csalán,mezei zsúrló) mert azt érzem mintha vízvisszatartásom lenne és ha nem vízhajtok akkor elkezdem magam gyengének,fáradtnak és depressziósnak érezni valamint néha vesefájdalmat érzek, és a vízhajtástól szinte megtáltosodok ha ki tudnám fejezni. Valamint azt vettem észre, hogy ha sót viszek be a szervezetembe akkor ezt a problémát fokozza. Ez ügyben voltam (Nefrológián,Endokrinológián,Kardiológián,Urológián, Teljes ultrahang) ahol a kivizsgálások negatív eredménnyel zárultak. Beszéltem allergológussal aki azt mondta, hogy ez nem az ő szakterülete. Az orvosok szinte hülyének néznek, hogy nincs nekem semmi bajom. Szerintem köze van a 2x40 mg Esomeprazolnak mert olvastam, hogy hosszútávon veseproblémát okoz. Van kiút ebből a gödörből? A válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza reflux+vese témában

A PPI szerek valóban okozhatnak vesegyulladást (interstitialis nephritis), de ennek jól kimutatható tünetei vannak (vizeletleletben eltérés, vesefunkció romlása), általában a kezelés első 3 hónapjában jelentkezik és akut tünetekkel (láz-hőemelkedés, gyengeség, vesefunkció romlása). A vízvisszatartás szerintem más okból alakul ki (életmód vagy akár veleszületetten nehezített nátriumürítés) és ha természetes szerekkel uralható a panasz, nagy gondot nem jelen (azért érdemes rendszeresen ellenöriztetni a vizeletet és a vesefunkciót). Az 1 cm-es rekeszsérv nagyon kis méret még, de ha növekedne és a refluxos panaszok sem alakulnak, akkor érdemes a sebészeti irányt eröltetni.

Kérdés: 2021. november 19., 09:17 ;Megválaszolva: 2021. november 19., 10:18
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Okkult széklet vér.
Barret jelenség
Tisztelt Doktorúr! Segítene kérem értelmezni a leletem? 36 éves vagyok nincs alapbetegségem vagyis ma derült ki a reflux gyomortükrözés alkalmával!...
Éhség érzet gyomor táji fájdalom
Szép napot Azzal a kérdéssel fordulnek önhöz Meg próbálom kicsit le rövidíteni Decemberben volt egy abortuszom kicsit lelkileg ki készültem...
Akut/krónikus Gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt egy elég rossz periódus volt az életemben és azt lehet mondani hogy sajnos 2 éven keresztül elég gyakran és...
Helicobacter P. - Antibiotikum...
Tisztelt Doktor Úr! A Májusban történt 1 éve tartó reflux + köhögés miatti gyomortükrözésem szövettani eredménye Helicobacter Pyroli pozitív...