Reflux vagy fekély?

Tisztelt Doktor úr! Epe fájdalommal kerestem fel a belgyógyász, gasztroenterologust magánban a vérvétel és ultrahang lelet alapján refluxra gyanakodott, és Noacid 40 mg írt fel napi 1x1. Egy hete szedem mert az epe fájdalom elmúltával 4 hétre éjszakanként gyomorégesek voltak, amit Rennie tabletta, Salvus viz és viz vagy gyogytea sem csillapitott. Most viszont egész nap van egy furcsa égő érzés a nyelőcsövemben.. Nem tudom hogy ez az égő érzes a gyógyszerek együtthatása vagy miért érzem a savasságot tovabbra is és most már egész nap? 4 hetig kellene szednem, de nem érzem hogy segitene. Ön szerint abba hagyhatom? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Ha nem segít a panaszon, akkor elhagyható-lecserélhető a gyógyszer. Addig is érdemes Gaviscon oldat vagy rágótabletta használatával megpróbálkozni, életmódban pedig a gyakori, nyugodt, kis étkezések, ágyban a fejvég megemelése, a szénsavas italok kerülése segíthet.

Kérdés: 2021. május 15., 16:56; Megválaszolva: 2021. május 16., 13:21
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Lyrica jó lehet e
Nyitott gyomorszáj?
Hogyan tovább, mit szedjek?
Jo napot Doktor Ur! Az a gondom, hogy már kb 3 hete szedem az emozult. Eleinte szedtem ugy h reggel: 40mg, este 20mg, aztan 40-40 mg.. Nem igazan...
Emesztési problémák
Jó napot kívánok? Azért kerestem meg Önt, mert a héten gyomortükrözésem volt. Feltöltöttem Önnek, a lelet képét. Teljes egészében nem...
Reflux szètborult
Tisztelt Doktor Úr. Fèl ève szedem a 2x1 pantoprazol ratiopharmot, eddig el is voltam vele pici gyomortáji fájdalommal. Egy hete valószínű több...