Mellkasi fájdalom,rendszertelen életmód

Üdvözletem! Kb egy hónapja időszakosan jelentkező és változatos intenzitású mellkasi fájdalom végett írok Önnek,sok esetben nyilallóan roham szerű,de van amikor tompa fájdalom jelentkezik nálam,ez gyakorta lázzal is társul,az elmúlt egy hónapban 3x volt ilyen,akkor a pulzusom is megemelkedett,de van hogy napokig/hetekig semmi tünet,illetve amikor ezek a tünetek jelentkeznek sokszor teljesen jó a közérzetem ezért ez mind spontán jön..Volt kardiológiai kivizsgálásom,EKG,ultrahang,mellkasi CT valamint Covid 19 teszt is,ezek mind negatívak voltak,egyedül sinus tachykardia lett diagnosztizálva,de a fiatal életkorom miatt az orvos a testmozgást szorgalmazta a béta-blokkolók helyett.Életmódomat tekintve igen passzív vagyok,ugyan vékony a testalkatom,nincs rajtam felesleg,viszont mozgászsegény az életmódom,jó ideje sokszor volt hogy éjszakákig fent voltam,és sokszor akkor is ettem,főleg a mostani járványhelyzet miatt,hatványozottan gyakorta borul fel a bioritmusom,egy időben (2-3 éve) stresszes természetemből kifolyólag eléggé sok alkoholt fogyasztottam,volt hogy a felírt feszültségoldókra is,hetente többször nagyobb mennyiséget,sok esetben töményet is,ráadásul tisztán,de ez mostanra szinte teljesen elmúlt,viszont ott és akkor soha nem okoztak ilyen tüneteket.Pánikprpblémáim nincsenek,nem stresszelek mostanában és cukorbetegségem sincs,és pont emiatt vagyok igencsak tanácstalan és bizonytalan,az olykor nagyon felerősödő szegycsontból,azon belül is inkább a jobb oldalból akár a nyakamig sugárzó fájdalom miatt,amit olykor szédülés,zavartság,hányinger,hőhullámok kísérnek,nyilván ennek hatására a pánik is elfog...Majd 1 óra múlva kb,mérséklődik,3-6 óra múlva elmúlik,gyulladáscsökkentőre valamelyest reagálok ekkor,majd lefekvés után ha másnap elő is jön,akkor tompábban,és megint eltűnik akár napokra...Gyomorégés,savas öklendezés nem fordult elő,sőt a gyomrom és annak tájéka nem is igen fáj.Ön szerint mi lehet ez? Lehetséges hogy valamilyen gasztroenteorológiai probléma,vagy inkább neurológiai esetleg más? Üdv: Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza mellkasi fájdalom témában

Mellkasi fájdalmat reflux betegség is okozhat elég gyakran, de ez lázzal nem jár, szóval esélyesebb hogy ideg-izom-izületi vagy esetleg mellhártya eredetű lehet a panasz. Ha mégis reflux okozza a gondot, ez bevonószerek (pl. Venter granulátum) alkalmazása mellett gyorsan szűnik általában.

Kérdés: 2021. április 21., 22:53; Megválaszolva: 2021. április 22., 16:47
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Vashiányos vérszegénység
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux
Nyitott gyomorszáj?
Mellkasfàjdalom
Tisztelt Doktor Úr! 3-4 hete kezdődött mellkasfájdalmam, a szegycsont közepèn erős fájdalom, mely sokszor kisugárzik mindkèt oldalirányba...