Emesztési problémák

Jó napot kívánok? Azért kerestem meg Önt, mert a héten gyomortükrözésem volt. Feltöltöttem Önnek, a lelet képét. Teljes egészében nem vagyok tisztában a benne leírtakkal, csak hozzávetőlegesen. Ennek a kifejtésében szeretném a véleményét kérni. Arra is szeretnék választ kapni, hogy mennyi ideig kell szednem a savlekötőt? Tavaly decemberben kezdődtek a panaszaim. Gyomorégés, mellkasi fájdalommal. Eleinte vizsgálat nélkül heliobacter elleni gyogyszerekkel (januárban) kezeltek. Ulcamed, klion, noacid. Ezeket egy hetig bírtam szedni, erős hasfájást okoztak. Sajnos. Melyek megszüntek azóta. Kicsivel később február végén ismét gyomor égés majd nyelőcső fajdalom kezdődött. Egy jó ideje szedem a noacidot, meddig javasolt? Hiszen emiatt újra elkezdtem diszkomfort érzést érezni  hastájékon, melyre probiotikumot szedek a mai naptól, lonex forte jelenleg. Mennyire súlyos a gyomorgyulladásom, illetve mekkora esely van ennek meggyogyulasara illetve arra, hogy ujra egeszseges lehessek. Nyilván diétát szigorúan betartom, káros szenvedélyeket jó régóta kerülöm. Mellette napi 2x pár hétig ittam ukko reflux teát. Most vásároltam fehér akác kivonatú kapszulát, nemtudom mennyire hazekony. Két napja ismét hasi diszkomfort érzésem van. Ez lehet a savlekötőtől? Mit kellene tennem? Esetleg probiotikumot szedni? Köszönöm válaszát.. Szép napot kívánok! Üdvözlettel: László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Reflux betegség esetén a savcsökkentő megfelelő dózisának tartós használata jön szóba (panaszmentesség esetén mindenképp dóziscsökkentés javasolt). A gyomorhurut a leírás alapján nem súlyos, a szövettan eredménytől várható, hogy a helicobacter eradicatio sikeres volt-e (ha nem, akár az is magyarázhatja a gyulladásos képet). A Noacid jellegű savgátlók csökkentik a gyomorürülést, így ronthatnak bizonyos panaszokon. Ha valóban ez áll fenn, dóziscsökkentés, illetve motilitást elősegítő szer használata (Cerucal, Itopride) merül fel.

Kérdés: 2021. március 26., 12:21; Megválaszolva: 2021. március 26., 20:13
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux vagy fekély?
Tisztelt Doktor úr! Epe fájdalommal kerestem fel a belgyógyász, gasztroenterologust magánban a vérvétel és ultrahang lelet alapján refluxra...
Mellkasi fájdalom,rendszertelen...
Üdvözletem! Kb egy hónapja időszakosan jelentkező és változatos intenzitású mellkasi fájdalom végett írok Önnek,sok esetben nyilallóan roham...
Vashiányos vérszegénység
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux