Reflux lehetséges?

Kedves Dr. Úr, Panaszom 2-3 napja kezdődött, egy rövid séta után. Azt éreztem, hogy a mellkasom konkrétan fáj. Ez az érzés kb 30 perc fekvés után elmúlt. Viszont azóta a következő tünetem van étkezések után. Olyan érzésem van, mintha megakadt volna a torkomban valami, mint amikor a gyógyszer tudja bevételkor megakad. Ez az érzés fokozatosan megszűnik a következő étkezésig. Aztán étkezés után visszatér. Sokat büfögöm is étkezés után. Korábban volt panaszom gyomorégésre is, nagyon ritkán egy Rennie és el is felejtettem. Most viszont ez a gombóc érzés kellemetlen. Nyelést nem nehezíti, étvágyam jó. Testsúlyom nem változott (81-82 kg) . Emésztésem rendben van rendszeres székelés (nap 1) . Hányiger, hányás és émelygés nincs. Ágy nyugalmam meg van, akkor nem érzem ezt az érzést, viszont savat fekvés közben néha mintha érezném néha. Amit tudni kell rendkívül nehéz időszakon vagyok túl, túlterhelt, teljesen stresszben voltam, gyomorideg, napi 12-16 óra munka, kimerültség. Ezért sok-sok kávét fogyasztottam, ami éreztem meglöki a gyomorsavam, most kezd lecsengeni ez az időszak. Ám magánéleti problémáim vannak, ami kihat az alvás minőségemre is már. Egyik kolléganőm hívta fel a figyelmem rá, hogy gyanúsan refluxom van vagy alakul ki, mert hasonló panaszai voltak neki is. Most elhagyom a kávét egy időre áttérek teára. Streszt el kell hagynom tudom valahogy. Mit tudna nekem tanácsolni? Mikor érdemes felkeresni szakorvost? Mit lehet kipróbálni addig?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Igen, felmerül reflux lehetősége a panaszok mögött. Érdemes gastroenterogust felkeresni (a nyelési nehézség-zavar miatt). Addig is a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, a levegőnyelés tudatos kerülése (lassú evés-ivás-beszéd), a szénsavas italok kerülése, Talcid vagy Gaviscon rágótabl. eseti használata illetve a stressz megfelelő feldolgozása segíthet.

Kérdés: 2021. február 25., 13:39; Megválaszolva: 2021. február 25., 20:43
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Vashiányos vérszegénység
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux
Nyitott gyomorszáj?
Mellkasfàjdalom
Tisztelt Doktor Úr! 3-4 hete kezdődött mellkasfájdalmam, a szegycsont közepèn erős fájdalom, mely sokszor kisugárzik mindkèt oldalirányba...