Gyomorhurut

Tisztelt Doktor Úr! Korábban refluxra controlocot szedtem több, mint 1 évig amit azonban nyáron elhagytam. Decemberben hasi puffadás és enyhe fájdalomam volt gyomortájékon. 1hétig szedtem rá esténként 40 mg Controlocot és napi 3x20 csepp Iberogast-ot. Utána 1 hétig reggel éhgyomorra 1dl Salvus vizet ittam és a savcsökkentőt is tovább szedtem még 3 hétig. A panaszaim elmúltak, ezért abbahagytam a Controloc szedését és a megkezdett diétát tovább folytattam. Azonban eltelt közel 1,5 hét és a hasi puffadás visszatért és fokozatosan erősödő gyomor fájdalom is kísérte. Újra elkezdtem szedni az esti 40mg Controlocot, reggel iszom a Salvus vizet. Ezt két napja folytatom azonban a gyomorpanaszaim továbbra is megvannak étkezések előtt és közben is. Az lenne a kérdésem, hogy a háziorvosom tanácsára megkezdett terápiát (reggel Salvus víz, este 40mg Controloc) kiegészíthetem-e az Iberogast használatával? Indokoltnak látja egy gasztoenterologus felkeresését vagy a gyomorhurut diagnózisa helytálló lehet és a megkezdett kezelés meghozzá majd az eredményét? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza Controloc témában

A Controloc típusú szereket nem érdemes hirtelen abbahagyni, mert un. visszacsapásos tünet fordulhat elő (1-2 hétig fokozott savtermelés jelentkezhet). Az Iberogast használható nyugodtan a gyógyszerek mellett. HA volt a közelmúltban gyomortükrözés, akkor nem szükséges gastroent. szakvizsgálat, de ha nem volt, akkor mindenképpen indokolt.

Kérdés: 2021. február 08., 11:30 ;Megválaszolva: 2021. február 08., 14:55
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Metaplasia
Tisztelt Doktor ur! Lassan két éve egy etelmergezes miatt szenvedek a beleimmel meg a gyomrommal.Többször kaptam Normixot illetve egyszer...
Gyomorgörcs
Üdvözlöm! A problémám, amivel felkeresem Önt, a következő: kb 8-10 hónapja bizonyos időközönként, nagyjából havonta - másfél havonta...
Izomfájdalom vagy PTX?
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este tv nézéskor a bal bordám középtáján olyan érzésem volt mintha beszorult volna a levegő. Kicsit nyújtottam...
Pantoprazol hosszútávú szedése
Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt kezdtem szedni pantoprazol tartalmú gyógyszert. Refluxos panaszokkal jártam gasztroenterológián, ahol...
Okkult széklet vér.