reflux-hőemelkedés

Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig telefonon 4 antibiotikum kúrát kaptam majd negatív Covid teszt, tüdőröntgen(3-szor, 2 laborlelet következett ( csak a HCRP érték emelkedett 7,2 érték, pajzsmirigy is rendben.) Tüdőgyógyász nem talált semmit A gégészeten felírtak Avamyst, amitől a hőemelkedésen kívül tüneteim enyhültek, csak reggel köhögtem egyet ébredéskor, akkor távozott kevés slejm. 3 napja fokhagymás piritóst követően felpuffadtam, savas lett a számíze, nem tudok aludni, hiába emeltem meg a párnámat, krákogok, enyhén fáj a torkom. 2 napja Pantoprazolt szedek. Kérdéseim: A hőemelkedésem oka lehet néma reflux? Ha nem hova fordulhatnék, mert nagyon félek, hogy esetleg rák jele lehet. Kell aggódnom a HCRP megemelkedett érték miatt? Használjam az Avamyst vagy a reflux okozta a panaszokat és felesleges az orrspray használata? A Pantoprazolt a reggeli vagy esti étkezés előtt vegyem be inkább? 54 éves vagyok, gyomortükrözést javasoltak Helikobakter vizsgálattal. Altatásban kérhetem? Kell-e előtte abbahagynom a pantoprazol szedését? Egyenlőre annyira sok a savam, hogy félek abbahagyni, vagy esetleg néhány héten belül hat annyira a gyógyszer, hogy elhagyható majd. Igyekszem fogyni is, ami most nem nehéz, hisz alig eszem valamit( reflux diétát letöltöttem az internetről) a 3 nap alatt 3 kilót fogytam, ez kóros?Hány kiló fogyás után gondoljak rosszra? Most 84,5 kiló vagyok. Van remény arra, hogy módjával rendes ételeket is ehetek, vagy mindig ezt a diétát kell mostantól követnem? Nagyon szépen köszönöm megnyugtatását. Bevallom ráktól félek, nagyon pánikolok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a reflux témában

A reflux nem okoz hőemelkedést. A CRP-érték emelkedése minimális, aggodalomra nem ad okot. Az Avamys allergiás rhinitisre (orrnyálkahártya-gyulladás) való, ha ez fennáll, érdemes használni. A pantoprazolt általában reggeli előtt javasoljuk bevenni. A gyomortükrözés elérhető altatásban is (általában magánrendelésen), nem kell előtte a savcsökkentőt abbahagyni. Diéta melletti fogyás nem kóros, hanem a csökkenett kalóriabevitel következménye. Panaszmentesen a diéta természetesen bővíthető.

Kérdés: 2020. augusztus 02., 10:02; Megválaszolva: 2020. augusztus 03., 20:03
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
reflux betegség ?
Kedves Doktor Úr! Dec 16.-án Tüdőgyógyász refluxot diagnosztizált . Pantoprazol 2x40 mg- t,Quamatel 1x40 mg-t írt és Gaviscont javasolt. Gaviscon...
Lehetséges reflux?
Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi 4-6 hónapban érzem, hogy sűrűn jön fel a savam akár munkahelyen munkaközben, vagy evés után pár órával, illetve...
mellkas fájdalmam oka?
Tisztelt Doktornő! November közepén kezdődtek a tüneteim. Orrdugulás,melyet a mellkason keresztül a gyomorszájamig éreztem. Ezen az úton végig nem...
Quamatel meddig szedherő
Tisztelt Doktorúr! 2 éve Gerd-et diagnosztizáltak nálam, gyomortükrözés után a nyelőcső savas felmaródását állapították meg.Napi 2×1 40 mg...
Gyomor égés
Kedves Dr Plósz János úr! Öntől szeretnék kérdezni. Már lassan 4 hónapja ég a nyelőcsövem,torkom,olyan érzés mintha belülről pici sok apró...