reflux-hőemelkedés

Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig telefonon 4 antibiotikum kúrát kaptam majd negatív Covid teszt, tüdőröntgen (3-szor, 2 laborlelet következett (csak a HCRP érték emelkedett 7,2 érték, pajzsmirigy is rendben.) Tüdőgyógyász nem talált semmit A gégészeten felírtak Avamyst, amitől a hőemelkedésen kívül tüneteim enyhültek, csak reggel köhögtem egyet ébredéskor, akkor távozott kevés slejm. 3 napja fokhagymás piritóst követően felpuffadtam, savas lett a számíze, nem tudok aludni, hiába emeltem meg a párnámat, krákogok, enyhén fáj a torkom. 2 napja Pantoprazolt szedek. Kérdéseim: A hőemelkedésem oka lehet néma reflux? Ha nem hova fordulhatnék, mert nagyon félek, hogy esetleg rák jele lehet. Kell aggódnom a HCRP megemelkedett érték miatt? Használjam az Avamyst vagy a reflux okozta a panaszokat és felesleges az orrspray használata? A Pantoprazolt a reggeli vagy esti étkezés előtt vegyem be inkább? 54 éves vagyok, gyomortükrözést javasoltak Helikobakter vizsgálattal. Altatásban kérhetem? Kell-e előtte abbahagynom a pantoprazol szedését? Egyenlőre annyira sok a savam, hogy félek abbahagyni, vagy esetleg néhány héten belül hat annyira a gyógyszer, hogy elhagyható majd. Igyekszem fogyni is, ami most nem nehéz, hisz alig eszem valamit (reflux diétát letöltöttem az internetről) a 3 nap alatt 3 kilót fogytam, ez kóros? Hány kiló fogyás után gondoljak rosszra? Most 84,5 kiló vagyok. Van remény arra, hogy módjával rendes ételeket is ehetek, vagy mindig ezt a diétát kell mostantól követnem? Nagyon szépen köszönöm megnyugtatását. Bevallom ráktól félek, nagyon pánikolok.

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A reflux nem okoz hőemelkedést. A CRP-érték emelkedése minimális, aggodalomra nem ad okot. Az Avamys allergiás rhinitisre (orrnyálkahártya-gyulladás) való, ha ez fennáll, érdemes használni. A pantoprazolt általában reggeli előtt javasoljuk bevenni. A gyomortükrözés elérhető altatásban is (általában magánrendelésen) , nem kell előtte a savcsökkentőt abbahagyni. Diéta melletti fogyás nem kóros, hanem a csökkenett kalóriabevitel következménye. Panaszmentesen a diéta természetesen bővíthető.

Kérdés: 2020. augusztus 02., 10:02 ;Megválaszolva: 2020. augusztus 03., 20:03
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux betegség
Gyomorpolip
Égő Gyomor!
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e