• Gyomorsav

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Plósz János úr! Refluxos panaszaim miatt fordulok Önhöz. Gasztroenteorológus előírására február elejétől 40mg Esomeprazolt szedtem, február 20án volt gyomortükrözés, minden szép volt, semmi gyulladás, felmaródás.Cardia zárt. Ezután mivel panaszaim nem múltak de elvileg nem volt szükséges, március 7én abbahagytam a gyógyszert, de rosszabb lett, úgyhogy március 14től újra szedtem (de csak 40mg-ot, a 2*40től hányigerem lett). Május 1-jén a doki tanácsára csökkentettem 20mg Esomeprazolra és este egy 20mg Quamatelre, viszont a torkom begyulladt, fül orr gégész szerint megmarta a sav, ezért emeljem vissza a gyógyszert. Pedig előtte is szedtem gyógyszert, ez hogy lehet?? Mellé Ventert iszok. Most pár napja úgy érzem a számba "ömlik" a sav, a gyomrom is tele van vele, a torkom is. Ég a mellkasom is de az már régebb óta. Pár napja Salvus vizet is iszok (diétát tartom, fejvég megemelve). Elsősorban attól félek,hogy a sav amit érzek kárt okoz, fekélyt vagy ilyesmit. Ön szerint okkal félek? Mit csináljak még, hogy ez elmúljon? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Ha 1x40mg esomeprasole mellett jól volt, érdemes ezt a dózist tartósan használni (kiegészíthető esti 20 vagy 40mg Quamatel-el, ha szükséges). A savcsökkentők mellett refluxban nyelőcső-motilitást fokozó szerek is segíthetnek, érdemes lehet megpróbálni Itopride 3x1 használatát (e mellett akár a savcsökkentő dózisának mérséklését). A gyógyszerek használata mellett nem kell féljen a sav okozta szövődményektől.


        Kérdés: 2020. május 10., 18:03; Megválaszolva: 2020. május 13., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció