• Reflux-Protonpumpagátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával kapcsolatosan kérem véleményét. 10 évvel ezelőtt Gastritisem volt, gyomortükrözés után kaptam Lansacid 30 kapszulát. 2 hónapig szedtem, tüneteim elmúltak.10 éven keresztül problémám nem volot. Kb 3 honapja eléggé stresszesé vált az életem, és refrluxos tüneteket észleltem, A tokomban maró érzés, rekedtség keserű szájíz jelentkezett. Háziorvosom újra felírta a Lansacidot, fél kapszulát szedek kb 6 hete. A torkomban lévő égő érzés megszünt viszont folyamatos teltségérzés, szinte folyamatos émelygés és hányingerem van. Alig van étvágyam, az emséztésem is telejsen lelassult, puffadok. Ezeken a tüneteken a probiotikumok sem segítenek. Kérdésem az lenne hogy ezt okozhatja-e a Lansacid kapszula azzal hogy a gyomorsavszintet túlzottan lecsökkentette. Ha abbahagyom a kapszula szedését a telstséérzés ás hányinger elmulik de visszajönnek a torokmarós refluxos tünetek. Próbáltam már vény nélkül kapható pantoprazolt 20 mg tablettát is, lecserélve a Lansacidot, de a folyamatos hányinger és teltséérzés ott is megvolt. Válaszát megköszönve Tisztelettel: Kis Gábor Balmazújváros

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Okozhatja a savcsökkentő szer a leírt mellékhatásokat. Érdemes famotidinnel megpróbálkozni (Quamatel, Motidin) 2x20, de akár 2x40mg dózisban. Életmódban pedig a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése javasolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 25., 08:04; Megválaszolva: 2019. március 25., 21:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm.Vékonybél vastagbél diszbakterozisom volt, gyomornyálkahátya gyulladással. Amit kezeltek fel évig, a két betegség elmúlt, viszont a Reflux megmaradt.Bolcsessegfogra mutottek, tul eros gyogyszereket szedtem hetekig, igy ujra fajt a...
        Tisztelt Dr Úr. Egy olyan problemával fordulnék Önhöz kb 3-4 hónapja tartó mellkas fájdalommal kezdődő kivizsgálás sorozaton estem át ez idő alatt kardiológiás, endokrinológiás, gasztroenterológiás, neurológiás, vizsgálatok voltak....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés